Einde Seizoen….. de terugblik!

15-06-2016

Afgelopen weekenden sloten wij bij PKC en DVO ons veldseizoen af, zoals we de laatste jaren gewoon waren met kruisfinales van ons 1e en 2 team. Daar waar ons eerste het niet haalde tegen PKC rechte ons 2e de rug en in een bloedstollende halve finale werden, na verlenging, de PKC reserves verslagen. Zaterdag was het op de bijvelden van de Nederlandse veldkorfbalfinaledag voor het 2e er op of er onder, het werd een ruime 22-29 overwinning op de Dos,46 reserves waardoor Blauw-Wit 2 zich Nederlands Kampioen van de Reserveteams mocht gaan noemen. Een prima afsluiting van het veldseizoen 2015 – 2016. De felicitaties zijn dan ook voor Jori v.d.Peet, Jessica Jansen, Kelly Koelman, Leane Aurik, Tess ten Pas, Emma Klompmaker, Jade Haenen, Bret Nolthuis, Randell v.d. Steen, Mark v.d. Laan, Jeffrey Vlietstra, Peter Scheek en Daan Koning, Waarbij we natuurlijk niet de staf mogen vergeten met voorop Elmer Coevert, maar ook Barry, Rini, Saskia, Fenje, Mark, Fransje en Fabian. PROFICIAT.

Een goede seizoensafsluiting dus voor de selectie die het prima heeft gedaan na een moeizame seizoenstart was het na de zaal voor 1 even aanpoten maar ondanks de nederlagen uit bij LDODK en DVO werd de kruisfinale makkelijk veiliggesteld. Een kruisfinale waarin PKC die dag een maatje te groot was. Twee was voor het zaalseizoen al vrijwel zeker van die plek in de kruisfinale al deed het puntverlies tegen DVO en de nederlaag tegen de tegenstander van afgelopen zaterdag Dos,46 wel pijn.

We speelden na de zaal wel zonder Sophie en Loraine die beiden herstelden van een blessure.

Na de laatste thuiswedstrijd namen we zoals gebruikelijk bij Blauw-Wit afscheid van selectieleden die stopten bij Blauw-Wit of hun geluk elders gaan beproeven. Zo werden Leane Aurik (9 jaar op junioren en senioren hoogste niveau) en Jori van der Peet (2 jaar selectie) bedankt voor hun meer dan optimale inbreng bij Blauw-Wit. Daarnaast namen we afscheid van Rini van der Laan die na de junioren training/coaching met een Kampioensschap van Nederland. En het trainen/coachen van selectie 1 en 2 na 10 jaar afscheid nam van de staf. Hetzelfde gaat op voor Fransje Christiaanse die na haar verplichte stoppen als selectiespeelster jaren verbonden was aan de selectie als fysiotherapeute. Allen heel veel dank voor jullie inspanningen.

We gaan verder met de overige teams en dat is best een leuke opsomming want wat hebben we het goed gedaan dit seizoen.

Het derde kreeg na jaren er erg dicht tegen aan te hebben gezeten loon naar werken en behaald op overtuigende wijze de titel en promotie naar de Reserve Hoofdklasse. Na de zaal werd alles gewonnen al was het uit bij ZKV maar net aan. Een meer dan verdiende promotie voor Rob van Kol en de zijne. Veel succes komend seizoen.

Blauw-Wit vier deed het meer dan goed. Na het ongenaakbare AW.DTV 3 wat terecht kampioen werd behoorde een tweede plaats lang tot de mogelijkheden. Het werd een gedeeld 4e plek ruim boven de degradatie plaatsen. Opmerkelijk was de enthousiaste en fanatieke trainingsopkomst en arbeid onder leiding van Olaf Geel. Deze saamhorigheid is zonder meer de grondslag geweest voor het positieve resultaat.

Vijf en zes moet je in een adem noemen. Beide teams beleven zonder een enkel puntverlies en behaalden de titel met indrukwekkende doelcijfers. Toch een opmerking van orde komend seizoen een stapje hoger betekent hoe jullie er ook tegenaan kijken een avond extra Blauw-Wit! Er zal getraind moeten gaan worden willen we ook komend seizoen mee gaan doen in de bovenste regionen. En wie wil dit nou niet.

De A1 deed het eigenlijk erg goed. Men handhaafde zich met deze nog steeds erg jonge ploeg makkelijk en behoud zo de doelstelling om binnen een of twee jaar weer uit te komen in de landelijke hoofdklasse tot de mogelijkheden. Vooral de wedstrijd tegen kampioenskandidaat de Meeuwen was een hoogstandje. Hier namen wij afscheid van Robert Berends en Dirk v.d. Vliet die de laatste twee jaar met had en ziel, voor en tegenslagen de junioren optimaal hebben begeleid en getraind. Onze dank is groot.

De A2 werd drie weken geleden op een doordeweekse avond tijdens een meerder malen verplaatste wedstrijd Kampioen. Een geweldige prestatie van dit combinatie team met DKV/Victoria. Een vereniging die wij moeten danken voor de prettige samenwerking en de inspanningen op hun veld in Diemen. Jongelui gefeliciteerd en DKV/Victoria bedankt!

De B1 deed heel lang mee voor de titel maar haakte in de laatste drie competitie ronden plotseling af. Jammer er heeft zonder meer meer ingezeten. De B2 deed het prima maar had in WWSV uit Wijde Wormer een tegenstander die een maatje te groot was.

De C1, tja wat moet je er van zeggen. Een team met potentie, zeker weten maar wellicht dat als het besef er komt dat het zeker in de afronding beter kan doordringt de prestaties beter worden. Het spel was leuk en af en toe hoopgevend maar de resultaten vielen tegen. Het zit er echt in volgend seizoen beter. De C2 deed en thuis eigenlijk erg goed en dat gaf hoop op een titel. In de uitwedstrijden ging het mis en zo werd Rohda C1 de terechte kampioen. Al waren die twee punten achterstand misschien niet nodig geweest.

Dan onze 4 D teams

De D1 goed gespeeld en goed getraind. Beter geworden maar ZKC uit Zaandam was gewoonweg beter.

Dat gaat ook op voor EKVA D1 in de afdeling van de D2 zij waren der sterkste wonnen beide wedstrijden ruim van Blauw-Wit, De rest was prima en geeft zeker hoop voor volgend jaar waar we het zeker beter gaan doen.

Voor de D3 waren zoals ze zeggen de druiven zuur in de laatste wedstrijd tegen Badhoevedorp. Het werd in de laatste minuut gelijk waardoor we het kampioensschap net misten. Toch moet en wij zeggen dat er wel degelijk een kampioensteam stond voor ons. Wat een inzet en wat een vechtlust. Prima gedaan!

De D4 een team van startende korfballers. Verschrikkelijk veel inzet en vechtlust soms zelfs wat te fanatiek. Maar zeker een team waarin kwaliteit zit. Goed trainen en luisteren en we hebben nieuwe korfbaltalenten.

 De E1 had een onverwacht feestje toen de gedoodverfde kampioen Rohda een steekje liet vallen en we gezamenlijk kampioen konden worden. Na zaal dus ook een veldkampioenschap voor een prima team met goede begeleiding.

De E2 zat naar ons idee een afdeling te hoog, wat te merken was aan de uitslagen. Al zaten we er zeker tegen Aurora heel dicht bij. Desondanks prima gedaan, en zekerste weten veel geleerd. Komend seizoen wordt een top jaar.

De E3 had het alleen uit bij AW.DTV lastig maar won al haar overige wedstrijden met overmacht. Het kampioensschap was terecht maat nog belangrijker was het feit dat we goed trainden en prima leerden korfballen. Al met al een prima seizoen.

De E4 een team met veel beginners op dit niveau won thuis maar 1 wedstrijd maar was in de uitwedstrijden onverslaanbaar. Een tweede plaats met leuk spel en een prima trainingsarbeid. Geweldig gedaan.

Onze jongste kinderen de F1 daar was het elke week weer genieten. Als je in 6 wedstrijden 44 doelpunten maakt dan kan je er eigenlijk wel wat van. De toekomst van Blauw-Wit leerde hier de grondbeginselen van korfbal en dat was met de week beter zichtbaar. Volgend seizoen veel succes in de E1 afdeling

Het seizoen zit er wat korfbal betreft bijna op. Onze junioren selectie traint door ter voorbereiding op het nieuwe seizoen en past de nieuwe spelers in.

De tennissers gaan gewoon de hele zomer door en hebben komen weekend het Blauw-Wit open. Ja, jullie lezen het goed OPEN. Het betekend dat alle leden kunnen inschrijven om te spelen voor deze geweldige bokaal. Bovendien is er op zaterdag een afsluitende barbecue waaraan ook onze beach – korfballers, terug vanuit Scheveningen zullen deelnemen. Overigens momenteel veel meer beachers, het wordt dus enorm gezellig met een echte DJ.

Daarnaast is het nog druk in de sporthal waar van 20 tot 30 juni de stadsschouwburg met 85 dansers en danseressen komt oefenen voor het Amsterdam Dance Event.

Daarna gaat de hal vanaf 26 juli leeg en op slot om een geheel nieuwe sportvloer te krijgen.

Begin augustus starten de selecties weer met buiten trainen, Wij wensen jullie een prima zomer met veel vakantieplezier en tot dan!

Namens het bestuur

Hans Fontijn