Einde tijdperk Kim Cocu

17-03-2015

Kim Cocu (29) heeft recent het bestuur van AKC Blauw-Wit laten weten aan het einde van dit seizoen te stoppen met Top Korfbal. Zij debuteerde op 18-jarige leeftijd in de Korfbal League bij AKC Blauw-Wit en bij deze club sluit ze ook haar indrukwekkende sportcarrière af.

Cocu was jarenlang een vaste waarde in het Nederlands team en werd zowel Wereld Kampioen als Europees Kampioen. Zij stond meerdere malen in Ahoy en wist met KZ/Hiltex tot twee keer toe de Landstitel te grijpen.

Haar ultieme ambitie is om in april met de Amsterdamse club in de Finale te staan en die ook winnend af te sluiten. Kim: “Ik ben super gemotiveerd om de komende weken met ons fantastische team de Play-offs en de Finale te winnen, dat gun ik mijn teamgenoten, de trouwe supporters, de staf van mijn cluppie Blauw-Wit en ook wel een beetje mijzelf natuurlijk.”

Het bestuur en de staf van AKC Blauw-Wit betreuren het besluit van Kim, maar respecteren haar beslissing om zich na dit seizoen volledig te concentreren op haar maatschappelijke carrière.

Kim Cocu