Eindtoernooi Schoolkorfbal Amsterdam

21-04-2015

Zaterdag 11 April was het dan zover!  Alle finalisten van de kleine stadsdeeltoernooien zouden deze dag gaan strijden  bij korfbalvereniging Vlug en Vaardig, om schoolkorfbal kampioen van Amsterdam te worden.

Het toernooi zou om 11 uur starten en gelukkig stonden er om half 10 al een heleboel vrijwilligers klaar om ons te helpen alles op te bouwen. Wat zouden we toch zonder al deze helpende handjes moeten!

Ruim op tijd stond alles klaar en vanaf half 11 kwamen de eerste kinderen langszaam het veld op lopen. Ook de meeste kinderen waren mooi op tijd aanwezig waardoor de wedstrijden om 11.15 van start kon gaan.  Intotaal deden er wel 14 teams mee! Als eerst werden in 3 poules de voorrondes afgewerkt.  Alle kinderen deden supergoed hun best en er waren ook een heleboel mooie doelpunten te zien!  Per ronde speelden er 6 teams. De overige teams konden zich goed vermaken bij de side-events. Er waren 6 leuke onderdelen uitgezet en met een stempelkaart konden alle onderdelen afgegaan worden. De volle stempelkaart kon vervolgens bij de wedstrijdleiding ingeleverd worden en dan ontving je een leuk prijsje, een opvouwbare frisbee. Ook niet korfballers mochten meedoen aan de side-events dus er waren ook een hoop andere kinderen lekker bezig.

Aan het eind van de voorrondes werd er door de wedstrijdleiding berekend wie er als 1e in de poules waren geëindigd. Daarnaast mocht de beste nummer 2 ook door.

Deze 4 teams: De Vlaamse Reus, de Meidoorn, de Klimop/Zeppelin en de Vlaamse Reus/Troelstra speelden de halve finales.

Na twee hele spannende wedstrijden waren het de De Vlaamse Reus en de Meidoorn  die zich wisten te plaatsten voor de grote finale. De overige 2 twee teams zouden om de 3e/4e plaats gaan spelen.  Ook nu weer 2 mooie wedstrijden die de Meidoorn en de Vlaamse Reus/Troelstra wisten te winnen. Hierdoor kwamen we op de volgende top 4 uit:

1          De Meidoorn

2          De Vlaamse Reus

3          Klimop/ Zeppelin

4          Vlaamse Reus/Troelstra

Dit betekent dus dat de Meidoorn zich dit jaar opnieuw de Schoolkorfbalkampioen van Amsterdam mag noemen! GEFELICITEERD! Deze school mag een jaar lang de grote wisselbeker bij zich houden.

Na het toernooi was het tijd voor de prijsuitreiking, waarbij alle kinderen in ieder geval met een mooi korfbal diploma en een leuk gevuld tasje naar huis gingen.  Daarnaast waren er voor de nummers 1,2 en 3 nog een beker en medailles en kregen de nummers 4 nog een mooi vaantje.

Al met al wat ons betreft een zeer geslaagde dag!

Jammer genoeg werkte het weer niet helemaal mee en kregen we af en toe een lekker plensbui over ons heen, maar gelukkig waren alle kinderen stoere bikkels die gewoon in de regen doorgingen! Super hoor!

Bij deze willen wij de vereniging en nogmaals alle vrijwilligers, die ook na het toernooi weer geweldig hielpen met opruimen, bedanken!! Wij hopen volgend jaar weer op jullie te kunnen rekenen.

Tijdens het toernooi zijn er ook een heleboel leuke foto’s gemaakt. Deze zijn terug te vinden op de website van Vlug en Vaardig:

http://atap.home.xs4all.nl/VenV/slide-shows/2015-04-11-schoolkorfbal-finale-amsterdam/index.htm

Namens de korfbal cf’ers,

Amber ten Hulsen

Casper Boom

Lisanne Stange

Olaf Geel

Stephanie Brewster

Het team van de Meidoorn bestaat uit allemaal Blauw – Witte kinderen:

Christian Grajales, Yente Monster, Joshua Da Cruz, Laura Nijhuis, Evy Ruijter, en ex Blauw – Witter Sacha de Haas.

Namens Blauw – Wit gefeliciteerd en succes op het Noord Hollands Kampioenschap op 30 mei a.s. in Castricum!