Erik van Brenk en Mark van der Laan volgend seizoen hoofdtrainers AKC Blauw-Wit

AKC Blauw-Wit maakt met genoegen bekend dat Erik van Brenk volgend seizoen de plek van huidig trainer/coach Gerald Aukes gaat overnemen. Hiermee vervult hij het hoofdtrainerschap bij de Amsterdamse club naast Mark van der Laan.

Van Brenk (43) is woonachtig in Zetten (Betuwe) met zijn vrouw en drie kinderen en is partnership manager bij een medisch bedrijf.

Als korfballer speelde van Brenk bij Tweemaal Zes, Dalto en Oost-Arnhem. Helaas gooide een zware knieblessure roet in het eten, met het einde van zijn speelcarrière als gevolg.

De nieuwe hoofdcoach begon zijn trainerschap begin van deze eeuw o.a. als hoofdtrainer van Oost-Arnhem, KV De Meeuwen en KV Vriendenschaar in de hoofdklasse. Ook heeft hij al ervaring in de Korfbal League als coach bij DOS/WK. Later is van Brenk een aantal jaar actief geweest in het (top jeugd) korfbal bij o.a. KV Wageningen A1 en de selectie district Oost U19. Vervolgens pakte hij het hoofdtrainerschap tussen 2017 en 2020 weer op bij KV Wageningen in de hoofdklasse.

Erik van Brenk

Robin Sas nieuwe trainer/coach AKC Blauw-Wit 2

Aan de trainersstaf van de Amsterdamse selectie wordt nog een nieuwe naam toegevoegd. Robin Sas, huidig trainer van AKC Blauw-Wit 3. Hij neemt het stokje over van Rini van der Laan.

Sas is woonachtig in Zaandam en is trainer/coach geweest bij ZKC1, ZKV1, KZ3 en Tempo 2.

Robin Sas

Het bestuur van AKC Blauw-Wit prijst zich bijzonder gelukkig met de aanstelling van beide heren en denkt een nieuwe stap te hebben gezet in de verdere ontwikkeling van de selectie – waarvan het doel is om die binnen 2 jaar te laten aansluiten bij de top 4 van de Korfbal League – en het opleiden van jonge spelers binnen de selectie.

Het bestuur wenst hen veel succes!