Even voorstellen: onze nieuwe secretaris Cort van Dijk

Mijn naam is Cort van Dijk, woon in Den Haag en ben 72 jaar. Ik ben getrouwd met Jirska en op weg naar 50 jaar huwelijk. Wij hebben elkaar voor het eerst ontmoet toen we samen in het Nederlands korfbalteam speelden en hebben een zoon van 44 en een dochter van 40 die bij Blauw-Wit heeft gekorfbald. Ik ben een mensenmens en vind het leuk met een groep mensen resultaten te behalen. Het resultaat van een team gaat bij mij altijd boven het individuele belang. Verder vind ik het van belang dat binnen een (vrijwilligers) organisatie de taken op een duidelijke wijze worden verdeeld en dat afspraken worden nagekomen.

Cort van Dijk

Ik ben ongeveer op de Joos Banckersweg geboren en heb gespeeld in de aspiranten M, E, A (3 jaar), junioren 1, het derde en daarna het eerste. In de seizoenen 1976-1977 en 1977-1978 hebben we met het eerste zaalteam nationale zaaltitels behaald (Heerenveen en Den Haag). Daarvoor heb ik nog drie jaar gespeeld voor Ons Eibernest in Den Haag met als resultaat twee zaaltitels en drie Europacups. Op mijn 63e ben ik gestopt met korfballen. Nu tennis ik nog met een aantal Eibers.

Sport loopt als een rode draad door mijn leven. Mijn vader was voorzitter van Blauw-Wit, het KNKV en bestuurslid van NSF (nu NOC*NSF). Thuis werd er heel veel over de rol van sport in de samenleving gesproken. Daar word je dan mee besmet. Op mijn 29e werd ik lid van de Reglementscommissie van het KNKV, gevolgd door een periode van 10 jaar als voorzitter van deze commissie. Van 1989 tot 1991 ben ik voorzitter van Blauw-Wit geweest, na daarvoor een tijdje trainer-coach te zijn geweest van de selectie.

Na mijn voorzitterschap bij Blauw-Wit ben ik weer naar school gegaan. Nijenrode in Breukelen nam mij in beslag. Daarna werd ik door voorzitter Rien Geutjes gevraagd lid te worden van bet hoofdbestuur van het KNKV. Na een inwerkperiode van twee jaar volgde toen tien jaar voorzitterschap. Afgetreden in 2004 na het 100-jarig bestaan van het KNKV in 2003. In het hoofdbestuur vele leuke jaren gedeeld met Wim sr., inmiddels vaste deelnemer aan de bouwploeg op dinsdagmorgen.

Door mijn vice-voorzitterschap van de Dovensportbond heb ik veel geleerd over de sport voor doven en gehandicapten. Als je wilt beleven wat topsport is, dan raad ik iedereen aan hier eens naar te kijken. Topsport is sporten op niveau gedurende alle dagen van de week. Dat heb ik ook ervaren bij de KNVB als manager van de KNVB Academie. Daar heb ik mogen werken met toptrainers en coaches. Wat een passie voor sport is daar voelbaar.

Waarom wilde ik secretaris worden van Blauw-Wit? Deze vereniging is voor mij de beweeg- en ontmoetingsplek geweest, die mij heeft gevormd tot sporter en medemens. In de loop van het volgende jaar treed ik terug als voorzitter van de tennisvereniging Verburch Tennis in Poeldijk en als voorzitter van het Haags Dierencentrum. Hierna blijft alleen nog maar Blauw-Wit over om mij als vrijwilliger voor in te zetten. Onze vereniging is gebouwd op de schouders van heel veel fantastische mensen. Ik voel het als mijn plicht en een voorrecht het werk van deze mensen als “geheimschrijver” te mogen voortzetten. Blauw-Wit de mooiste club van ons allemaal.