GTM-PHWNZZLK

G-team haalt goud op de Special Olympics

Vrijdag 10 juni was het eindelijk zover!!

De Special Olympics in Twente werden vrijdagavond geopend. Alle ruim 3000 atleten en hun begeleiders liepen het Fanny Blankers-Koen Stadion in. Daar werden ze verwelkomd door veel publiek op de tribunes. Wat een enthousiasme!

Het is mooi om te zien dat onze deelnemers tussen al die vele sporters ook nog vrienden tegenkomen. Na het uitspreken van de eed: ‘ik ga voor de overwinning, maar door mijn inzet ben ik al een winnaar’, werd het olympische vuur ontstoken door Mark Tuitert samen met Lakshmi. 

Ronnie Ruysdael sloot deze avond af en maakte er een feestje van. Toen wij weer terug waren op het vakantiepark, waar wij overnacht hebben, was het nog lang gezellig met elkaar.

Zaterdag hebben wij 6 wedstrijden gespeeld.  Dat was best veel, maar gelukkig was het heerlijk weer en de sfeer tussen de teams onderling is geweldig. ’s Avonds heerlijk pasta gegeten en met elkaar voetbal gekeken en daarna gelijk naar bed.

Zondag moesten we weer aan de bak. En wat ging dat goed! De teams waren erg aan elkaar gewaagd. Ook nu moesten er 6 wedstrijdjes gespeeld worden, maar die waren wel iets korter. Al onze deelnemers hebben gescoord. Toppers zijn het! Wij hebben 5 wedstrijdjes gewonnen, de laatste verloren, maar het eindresultaat was een mooie gouden medaille!

Bij terugkomst op het park hebben we alles opgeruimd en met elkaar gegeten ,toen moe maar voldaan naar huis.

Wat een geweldig mooi evenement is de Special Olympics! Prima georganiseerd ook  bij het korfbaltoernooi bij Amicitia was het top.

Dankzij de sponsoren Jagerteam, tandheelkundig centrum Wognum, Berg&Berg en Blauw-wit hebben wij een onwijs, geweldig , gezellig, sportief, super tof weekend gehad. We verheugen ons alweer op de volgende Special Olympics over 2 jaar in Breda/Tilburg.

honderden foto’s geschoten
van geluk enthousiasme plezier
vol emoties maar deze springt eruit
je maakt met je teamgenoot
een beetje mot om niets
de coach roept je samen
en dan doe je dit
en het is weer goed
wat een helden
wat een voorbeeld
voor de grote , grote wereld….


Watskeburt Sanders