G-team in actie!

27-02-2019

We hebben inmiddels met ons dreamteam 3 x 3 (zaterdag) 9 wedstrijden gespeeld. Op de site hebben jullie het verslag van ons eerste avontuur (eerste 3 wedstrijden) kunnen lezen waarna we geloof ik op de 3de plaats stonden.

We hebben op 19 januari de volgende 3 thuiswedstrijden bij Blauw-Wit gespeeld. Een leuke en sportieve dag maar wij misten dit keer helaas een beetje de scherpte. Van de 6 punten die er te halen waren bleven we met een punt in Amsterdam achter. Maar goed, zowel de tegenstanders als onze toppers hebben er wel een groot spektakel van weten te maken. Je kunt niet altijd de beste zijn! In het kort was dit in een notendop wat er zich in Amsterdam afspeelde.

Met nog twee trainingen in het verschiet moesten we ons op 2 februari al weer opmaken voor de volgende uitdaging. Door een goede evaluatie van de thuiswedstrijden maakten we ons op voor de strijd richting de landstitel. Om 12:00 vertrokken we met twee auto’s naar “Sliedrecht” . uhhh ik bedoel een auto ging naar Sliedrecht en de coach dacht dat hij naar Dordrecht moest maar gelukkig had hij een paar slimme spelers in de auto die hem heel duidelijk maakten dat hij een verkeerd adres in de TOM TOM had ingevoerd, jullie begrijpen dat ik dit nog lang te horen zal krijgen.

Een half uur voor aanvang van de eerste wedstrijd kwamen we aan op de locatie in Sliedrecht. We moesten meteen aan de slag want we speelde tegen het altijd lastige Movado G2 – De eerste wedstrijd is altijd een lastige pot. In de twee laatste keren begonnen we met verlies punten maar doordat we nu zo gefocust waren hebben we door goed spel een 4-4 uit weten te slepen. Dit willen we zien en gaf ons een hoop zelfvertrouwen voor de volgende twee wedstrijden. Met een nieuwe groep zijn we aan onze tweede wedstrijd tegen GKV/Enomics G1 begonnen. Na 5 minuten stonden we met 1-0 voor. Er werd goed positie spel gespeeld – Ze gingen zelfs voor een doorloopbal echt zo blij als een kind waren we toen ze drie keer een doorloop bal wisten te verzilveren 3 – 0. Goede pot en een trotse coach op naar de laatste wedstrijd die op papier de lastigste zou moeten worden.

Met de sterkste opstelling in en naast het veld kwamen we al snel,door goed samenspel tegen Merwede/Multiplaat G2, voor met 1-0. In deze wedstrijd lieten we duidelijk zien wie de beste waren – door een paar mooie diepte passes en de rust die er bij de spelers heerste maakte we snel twee doelpunten en voordat we het wisten stonden we voor de rust al met 3-0 voor. In de tweede helft hebben we 3 spelers gewisseld die uiteindelijk de wedstrijd met 4-1 wisten te winnen. In totaal gingen we met 5 punten richting Blauw- Wit. De volgende ochtend drong het pas tot ons door dat we op de eerste plaats staan.

Op 30 maart hebben we laatste drie volgende wedstrijden op het programma staan: Dit keer moeten we wel naar Dordrecht.

Het zal nog een spannende strijd gaan worden maar ik heb de stille hoop dat het helemaal goed gaat komen met onze toppers!

Groet en jullie ook allemaal veel succes met de sportieve prestatie,

Namens het G-team,

Trainer coach

Sander Engel