Het seizoen is begonnen!

29-08-2015

Dit weekend start voor vrijwel alle teams de veldcompetitie. Een nieuw seizoen met nieuwe teamsamenstellingen waarbij we een groot aantal nieuwe leden in actie zullen gaan zien.

Nieuwe teamsamenstellingen, nieuwe tegenstanders. Wat zijn de verwachtingen dit seizoen? We gaan het proberen;

De F1 is een team waar muziek in zit. Tijdens de oefenwedstrijden bij Swift was het een genot om naar te kijken. Zij zullen het moeilijk krijgen tegen KZ/Hiltex F3 maar ik voorzie een prima resultaat.

De E3 krijgt het lastig bij DTS in Enkhuizen, maar vooral door de reisafstand. Een prima team dat goed begeleid wordt en daardoor wel eens verassend uit de hoek zou kunnen komen.

De E2 mag ook lang in de auto zitten voor een wedstrijdje, maar heeft wel de potentie om een goed resultaat te behalen. Het zal er hier om gaan spannen elke wedstrijd weer.

Dan de E1 ook hier was het resultaat in de oefencampagne hoopgevend. Prima team met veel talent, een kampioenschap ligt binnen handbereik.

De D teams het zijn er momenteel nog steeds vier, maar we hebben wat personeelsproblemen! Alle vier de teams zien er prima uit. Er wordt goed en enthousiast getraind onder goed opgeleide trainers. Er zitten veel kinderen in die voor het eerst in een achttal gaan spelen, dat geeft wat aanpassingsproblemen al was daar in de oefenwedstrijden nog weinig van te merken. De resultaten zien we hoopgevend tegemoet. Belangrijk is het speelplezier en dat was er duidelijk.

De D4 mag ook naar Enkhuizen, altijd lastig maar heeft de potentie om genoeg punten te behalen, dat gaat ook op voor de D1 al zie ik daar een echte kampioen in. De D2  zit om de hoek met Sporting West D1 bij een lastige tegenstander maar heeft mogelijkheden genoeg om punten te behalen. Datzelfde gaat ook op voor de D3 hun enthousiasme en inzet zal de doorslaggeven voor een goed resultaat.

De C2 tja dat is koffiedik kijken. Het moet allemaal wel kunnen de staf is optimistisch en ik ook, Triaz moet kunnen maar EKVA is en blijft lastig. De C1 wordt uiterst professioneel gebracht door de staf, het mag en kan dus niet misgaan al zijn de tegenstanders alle drie lastig, het zou zo maar kunnen dat alle punten onderling verdeeld gaan worden. Vier kampioenen zou een unicum zijn. Wel een uitdaging om in een afdeling wedstrijdsport een goed resultaat te halen.

Dan de beide B teams ook hier al een prima voorbereiding van een grote groep met veel nieuwe gezichten, vooral bij de mannen. Het enthousiasme straalt er van af en dan komen de resultaten vanzelf. Ik voorzie voor beide teams een toppositie. Opgemerkt de B1 speelt wedstrijdsport binnen het KNKV dat betekent een officiële leiding houdt daar rekening mee. Het is afwachten hoe de teams zich gaan presenteren in de competitie, maar het moet wel allemaal gaan leiden tot goede resultaten. Het zit er in!

Dan onze A teams: de A2 zit in een combinatie met DKV/Victoria en die zijn enthousiast, we zullen voor de wedstrijden op het veld wel naar Diemen moeten. Pas in de zaal zullen we ze aan de Joos Banckersweg zien acteren. Ik hoop dat onze supporters dit team op het veld niet gaan vergeten. Op naar Diemen dus voor de wedstrijden van deze enthousiaste leden. De spelers zorgen wel voor veel kijkplezier.

De A1 zal zich dit seizoen na de degradatie van vorig seizoen gaan richten op handhaven. En wie de ploeg ziet trainen, kan niet anders verwachten dat dit gaat lukken. De vonken spatten er van af en de resultaten in het trainingsweekend waren hoopgevend. Hier zitten de tegenstanders, die een hoog eindresultaat in de weg kunnen staan, bij de Meeuwen, OVVO en Groen Geel. Toch voorzien wij kampioenskansen.

Bij de senioren is het nieuwe Blauw-Wit 6, of het oude Blauw-Wit 5 door de tussenvoeging van een nieuw team in een lagere afdeling terecht gekomen. Het mag hier niet misgaan. Waakt U voor onderschatting. Datzelfde gaat ook op voor het 5e. Als je de teamsamenstelling bekijkt kan het in de overgangsklasse acteren, maar zijn we er wel allemaal. Met andere woorden de beschikbaarheid van de spelers, we hebben allemaal wel een of andere functie binnen de korfbalwereld, die beschikbaarheid dus kan wel eens parten gaan spelen. Toch ook hier is een ongeslagen kampioenschap de verwachting.

Senioren 4 een team van jonkies, zij zullen het lastig krijgen al wekt de trainingsinzet en het daar getoonde enthousiasme andere verwachtingen. Lastige tegenstanders maar wij rekenen wel op een plaats in de middenmoot.

Het derde mag beginnen in Enschede, dan hebben we dat maar gehad, en zullen net als vorig seizoen gaan strijden om de ereplaatsen. Of het dit jaar wel gaat lukken, ligt aan de beschikbaarheid van de spelers. Het potentieel is aanwezig en aan trainer Rob van Kol zal het niet liggen.

Dan de beide selectie teams. Op het veld presteren wij traditioneel altijd prima. Gaan we bij Blauw-Wit niet voor elke hoofdprijs? Ook dit seizoen zullen een en twee zich gaan plaatsen voor de kruisfinales. De nieuwe gezichten zijn een welkome versterking voor onze selectie en zijn als we de trainingen en oefenwedstrijden bekijken al volledig opgenomen binnen onze vereniging. Zoals het altijd gaat en hoort binnen onze mooie korfbalclub.

Allemaal veel succes en plezier dit korfbalseizoen!

Het bestuur