In memoriam – Francisca Wierenga – Melles

Francisca Wierenga – Melles

28 juli 1939 24 januari 2020

Afgelopen dinsdag bereikte ons het bericht dat op 89-jarige leeftijd is overleden ons lid van verdienste Cisca Wierenga.

Voor veel van huidige spelende de leden wellicht onbekend en juist daarom is het van belang haar verdienste voor Blauw-Wit te noemen. Als moeder van Pieter, Tom en Francis kwam zij aan de hand van echtgenoot Dirk onze club binnen om daar al direct vrijwilligers werk op zich te nemen. De kantine zou haar domein worden, het was de tijd dat we op de plaats waar nu de sporthal staat tennisvelden in het gravel groeven voor onze zomeractiviteiten. Cis verzorgde ook in die maanden onze hapjes en drankjes.

Toen Dirk, als uitvoerder, in 1983 de piketpaaltjes voor de te bouwen sporthal sloeg kwam daar ook het verzorgen van onze vele vrijwilligers bij. Er moest goede gegeten worden door onze bouwjongens. Natuurlijk ging het “gewone” kantinewerk door. Na oplevering van de sporthal werd zij de inspirator van de drukke nu 365 dagen per jaar geopende kantine met al haar ins- en outs. De organisatie die zij daar heeft neergezet binnen de vereniging was haar tijd ver vooruit en heeft Blauw-Wit ook daarin een vooraanstaande plaats opgeleverd in de sportwereld. Naast die taken was zij als mens een bijzonder geliefd persoon, je kon altijd bij haar terecht voor raad en daad. Hans Fontijn heeft er zelf met zijn korte pootjes menige spijkerbroek korter laten maken geen probleem kom maar langs geef maar hier en een uur later stond je weer geknipt en geschoren buiten. Kortom de deur aan de Esmoreitstraat stond altijd en voor iedereen open. De huidige Blauw-Wit vlag, die met de gouden leeuw, kwam uit haar handen. Cis kon je op onnavolgbare wijze van raad voorzien maar ook terecht wijzen zonder je daarbij te kwetsen en toch altijd je privacy te bewaren. Vaak had zij het bij het juiste eind.

Juist daarom mag zij niet worden vergeten, niet in de laatste plaats omdat zij ook als echtgenoot, moeder, groot- en overgrootmoeder de spil was in de familie en eenieder die daar.

Wij wensen de familie veel sterkte met dit verlies.

Bestuur Blauw-Wit

Op verzoek van Cis heeft de uitvaart inmiddels in kleine besloten kring plaatsgevonden Correspondentieadres: 

Esmoreitstraat 7 hs, 1055 BX Amsterdam