In Memoriam Georg

In Memoriam Georg

27-11-2014

In Memoriam

Georg Nicolaus Sodenkamp

25 november 2014                                                                                    3 december 1938

 

We wisten allemaal dat het slecht ging maar toch onverwacht is afgelopen dinsdagnacht ons Lid van Verdienste Georg Sodenkamp overleden. Hij is 75 jaar geworden.

Afgelopen zondag was hij zoals elke zondag op ons veld om zijn passie, hobby, levenswerk, hoe je het ook wilt noemen, de verhuur van de sporthal, bij zijn Blauw-Wit te begeleiden.

Toen al was duidelijk dat hij het zwaar had; de gang van auto naar de sporthal viel hem zwaar. Toch zat hij in de hoek op zijn stoel als een vorst naar de wedstrijden te kijken.

Afgelopen dinsdag was hij er ’s middags weer. Nu vol van energie. Alles even checken voor de komende week. Even afrekenen. Kijken of de nieuwe doeltjes er al waren. Zijn de prullenbakken al geplaatst? Wat ligt dat veld er mooi bij. En tot slot kunnen jullie kijken of die of die me zondag af en toe kan helpen? We hebben in de auto samen nog een stukje uit de Parelvissers gezongen. Voor de zoveelste keer tegen elkaar gezegd dat we wel een boek konden schrijven over wat we allemaal met de jongens hadden meegemaakt.

Die Georg van zondag was verleden tijd, hij was er als vanouds weliswaar met een beperking, maar hij was er. Die nacht om half drie is hij overleden.

Een slopende ziekte maakte het hem moeilijk om zijn door hem zelf opgelegde taken goed uit te voeren en wie Georg kent weet dat hem dat zeer deed. Hij was geen man voor welke beperking dan ook. Hij was vol levenslust, vrolijkheid en een onbeperkte arbeidszin. Sociaal bewogen met zijn jongens zoals hij de huurders noemde. Waarbij altijd voorop stond dat het allemaal voor zijn Blauw-Wit was. Die hal moest vol. De laatste maanden was hij al teruggegaan in de uren. Daar waar hij een jaar geleden nog tot elf uur ’s avonds in de Sporthal zat, was het teruggebracht naar zes hooguit zeven uur.

Hij vond dat allemaal maar niets. Het ging desgevraagd ook altijd goed met hem. Zoals het ook altijd goed ging thuis, met Rini, Ilona en Ardy. Natuurlijk zoals overal waren er wel eens probleempjes, maar nooit in huize Sodenkamp. Hij loste dat wel op, het was hoogst zelden dat hij daarover naar buiten trad. Hij zorgde er ook voor dat het een echte hechte familie was. Kwam niet aan Rini, zijn kinderen en zeker niet aan zijn kleinkinderen, zijn oogappeltjes zoals hij ze noemde, Linsey en Jordi.

Wat was hij niet blij dat Ardy in zijn geliefde Oostenrijk haar levenspartner Fredy had gevonden.

Georg is door zijn dochters bij de vereniging betrokken geraakt. Als voorzitter van de juniorencommissie leerde hij hoe hecht de Blauw-Wit gemeenschap is. Dat hechte strookte helemaal met zijn levensovertuiging. Het was eigenlijk van zelfsprekend dat hij daarna andere taken ambieerde en vooral het verhuur van de sporthal was voor hem een taak die hij vol overgave meer dan 15 jaar heeft vervuld. Voor al die werkzaamheden is Georg benoemd tot Lid van Verdienste.

Een goed clublid maar zeker ook een goede kameraad is heengegaan, we zullen hem altijd blijven missen.

Bestuur AKC Blauw-Wit

georgesodenkamp.pdf