In Memoriam Jo van Dijk

05-07-2015

In memoriam

Jo van Dijk

(Johanna Magdalena)

Afgelopen dinsdag is op 90 jarige leeftijd na een kort ziekbed overleden Jo van Dijk, lid van verdienste van onze vereniging.

Jo was het oudste lid van onze vereniging. Lid geworden op 27 oktober 1937, is het niet moeilijk uit te rekenen dat zij 78 jaar onze vereniging trouw is gebleven en heeft gediend.

Haar korfbalcarrière reikte via de C en A, het hoogste aspiranten team tot 1 seizoen Blauw-Wit 2, nog wel in drie vakken, om in het seizoen 67/68 haar korfbalschoenen op te bergen vanuit het 7e senioren team.

Meer dan de sportieve prestaties waren haar werkzaamheden als vrijwilligster voor onze vereniging van grote waarde. Zo was zij acht jaar lid van de juniorencommissie, wij hadden 5 junioren teams, en vier jaar lang de drijvende kracht van de redactie.

Samen met Lies Volkers heeft zij zich daarna drie jaar ingespannen om ons omvangrijke archief te rubriceren en in kaart te brengen.

Haar grootste verdienste was echter ook de vrouw, naast en achter onze erevoorzitter en oud-voorzitter van het KNKV, haar veel te vroeg overleden echtgenoot Cor. Gesteld kan worden dat de kracht van beiden voor al het samen doen is geweest.

Voor al die werkzaamheden is zij in september 1968 benoemd tot lid van verdienste.

Zij is tot aan heden altijd betrokken geweest bij het wel en wee van de vereniging en was een vast bezoeker van alle thuiswedstrijden van onze eerste teams. Blauw-Wit verliest een goed lid.

Wij wensen Cort, Jirska, Ciska, Nol, kleinkinderen en achterkleinkinderen veel sterkte om dit verlies te dragen.

Bestuur AKC Blauw-Wit

De crematieplechtigheid zal plaatsvinden op dinsdag 7 juli om 11.00 uur in de aula van Crematorium Westgaarde, Ookmeerweg 275 te Amsterdam.

Gelegenheid tot afscheid nemen is op mandag 6 juli van 18.45 tot 19.30 uur in Uitvaartcentrum Westgaarde van PC Hooft Uitvaartverzorging, Ookmeerweg 273 te Amsterdam

kaartjovandijk.pdf