Kampioenen….

05-03-2015

Het is al weer twee weken geleden maar Blauw-Wit vijf en zes zijn kampioen geworden.

Blauw-Wit 6 deed dat met veel overtuiging in Alkmaar uit bij Celeritas en kon na afloop met het hele team in de kantine feestvieren met het hele team. Het vijfde deed er wat langer over om te beseffen dat zij na de zege op Apollo 3 de kampioensbeker in ontvangst konden nemen. Zij gingen uit van een beslissingswedstrijd, maar die bestaat niet meer in de reserve 3e klasse het onderling resultaat was beslissend. Een kleine groep nablijvers kon het glas heffen op dit mooie resultaat.

Onze felicitaties gaan uit naar Ilona, Gerda, Marjan, Martha, Karin, Leo, Herman, Erik, Eric Jantinus, Ben, Nicole, Petra, Jacqueline, Sylvia, Machteld, Joost, Rene, Wim jr., Karel, Raimond, Jan en de vaste reserves Marianne en Dennis. Het kampioensaandenken volgt zoals gebruikelijk op de openingsdag.

A.s zaterdag is het opnieuw kampioensfeest als onze allerjongsten korfballertjes van de F1 om 10:30 uur de kampioenstaart kunnen gaan aansnijden. Er wordt veel publiek verwacht, zelfs uit Duitsland zijn de supporters onderweg! Je moet dus vooraf kaartjes bestellen om daar bij te zijn.

Dan was er twee weken geleden nog een opmerkelijk feit tijdens de wedstrijd van ons eerste tegen Fortuna/My Collections. Je kunt hier ook van een “kampioen” spreken.

Marc Broere schaarde zich in het kleine rijtje spelers die meer dan 1000! (duizend) treffers hebben gescoord in de Korfballeague. Na Jos Roseboom en Tim Bakker (beide ex Blauw-Witters) is Marc, een echte Blauw-Witter, de derde speler die dit geweldige resultaat behaalt. En hoe; een droge bal schieten we er allemaal wel eens in, al zeg ik het zelf, maar bij Marc waren het vaak treffers die met ooohs en aaaahs met veel applaus en bewondering werden begroet door het publiek. Het was bij hem vaak smullen, zijn virtuositeit voor en richting korf was en is nog steeds ongekend. Er rest ons niets dan dank, heel veel dank voor zoveel korfbalplezier. Ik hoop dat we nog lang van hem binnen de lijnen mogen genieten van zoveel korfbalspektakel.

Overigens is er nog een speler op weg om dit seizoen de magische grens van1000 doelpunten te gaan doorbreken. Na het voorgaande moet het voor iedereen als van zelfsprekend worden ervaren, dat dit opnieuw een Blauw-Witter is. Gerald van Dijk, onze Zwarte Parel, heeft er nog maar een paar nodig. Of het zaterdag als zover is? Maar uit bij KVS/Maritiem of daarna thuis tegen TOP/Quoratio zal het zeker gaan gebeuren.

Blijven komen kijken dus naar Blauw-Wit 1

Hans Fontijn