GTM-PHWNZZLK

KCC/CK Kozijnen wint overtuigend van Blauw-Wit in Amsterdam

KCC/CK Kozijnen maakte afgelopen zaterdag haar ambitie om ook volgend seizoen in de Kenonz Korfbal League actief te blijven duidelijk. In Amsterdam werd Blauw-Wit met duidelijke cijfers verslagen: 24-32.

KCC was met een flinke lading supporters naar Amsterdam afgereisd. Blauw-Wit stond voorafgaand aan de wedstrijd op de 7e plaats op de ranglijst. De bezoekers hadden 2 punten minder maar wonnen in Capelle wel de heenwedstrijd. Goede ingrediënten voor een interessante return dus!

KCC maakte direct vanaf het beginsignaal haar intenties om te winnen duidelijk. Na 5 minuten stond het 1-5 en vond Mark van der Laan het tijd voor een time-out. Die had direct effect. In korte tijd maakte Frank Mostard 3 fraaie afstandsschoten en zo kwam Blauw-Wit terug naar 6-6.

In de daarop volgende fase werd KCC gedwongen tot kortere aanvallen. Tot aan 12-12 gingen de scores gelijk op maar het lukte de thuisclub niet om op voorsprong te komen.

In de laatste minuten van de eerste helft gaven de bezoekers nog wat extra gas. Zo werd het met rust 13-16.

Na rust wisselden Fleur en Roos van vak. Dat zorgde ervoor dat Mandy in de 2e helft gerichter kon aanvallen. Desondanks was het KCC dat uitliep. Bo Oppe had in eerste helft al 5 keer gescoord en was ook na rust niet te stoppen. Met 2 rake strafworpen bracht hij de score op 17-23. Toen het even later zelfs 17-25 werd was het duidelijk dat KCC de wedstrijd zou gaan winnen.

Blauw-Wit kwam met weer eens een prachtige goal van Jordi nog wel terug tot 23-28. Maar het slotakkoord was voor KCC. Met een eindstand van 24-32 vierde de bezoekers een welverdiend feestje met hun meegereisde supporters.

Mike bedankt de supporters – Foto Ilse Schaffers

Door de nederlaag staat Blauw-Wit op de 8e plaats in de Korfbal League.

Zondag 5 maart speelt onze selectie de uitwedstrijd bij Fortuna/Delta Logistiek in Delft.

Het programma is als volgt:

12:45 Fortuna/Delta Logistiek 2 – Blauw-Wit 2
14.30 Unitas/Perspectief 1 – Blauw-Wit 1

Blauw-Wit 2 won wel van KCC/CK Kozijnen 2. In een spannend duel stond KCC geruime tijd. Blauw-Wit kwam in de tweede helft op voorsprong maar KCC scoorde kort voor tijd de gelijkmaker. Stephanie van Geffen stelde in de slotseconden de winst veilig met een mooi afstandsschot. Het werd 18-17.

Stephanie viert haar winnende treffer met de selectie – Foto Ilse Schaffers