Kom jij namens Blauw-Wit in actie voor de Voedselbank?

Wekelijks geeft de Voedselbank  met haar vrijwilligers voedselpakketten aan gezinnen die daar zelf niet in kunnen voorzien. Mogelijk zijn er ook leden binnen Blauw-Wit die hier noodgedwongen gebruik van moeten maken. Het aantal gezinnen dat afhankelijk is van de Voedselbank, neemt ook steeds meer toe, terwijl het aanbod van (gezond) voedsel afneemt. Samen kunnen we daar wat aan doen middels een inzamelingsactie voor de Voedselbank.

April: maand voor de Voedselbank 

Iedere sporter zal het met ons eens zijn: bewegen en (gezonde) voeding zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Het zorgt ervoor dat je je goed voelt en dat verdient iedereen. Om zoveel mogelijk gezinnen die kans te bieden, organiseert het KNKV met zoveel mogelijk clubs in de maand april 2023 een inzamelingsactie voor de Voedselbank. Er is gekozen voor de maand april omdat de nood dan het hoogst is bij de Voedselbanken. In december wordt er rondom de feestdagen heel veel ingezameld, die voorraad raakt in april op wat maakt dat aanvulling juist in die periode heel welkom is.   

Hoe ziet zo’n actie eruit?
Met onze club verzamelen we in de maand april zoveel mogelijk lang houdbaar en gezond voedsel in ons clubhuis of in de sporthal. De Voedselbank zorgt ervoor dat het voedsel bij de club wordt opgehaald.

Welkom in de sport
We hopen met de actie gezinnen die het keihard nodig hebben een steuntje in de rug te bieden en daarmee, met hulp van het Jeugdfonds Sport & Cultuur, ook te laten merken dat zij van harte welkom zijn in de sport. Het KNKV vraagt daarom iedere club die meedoet aan de actie om in de gevulde kratten een uitnodigingskaart te stoppen om kosteloos een of meerdere sportlessen/-trainingen mee te komen doen.

Meld je aan!
Wil jij namens Blauw-Wit het verschil maken voor gezinnen in onze regio? Dat zou super zijn! Meld je dan aan voor vrijdag 17 maart door een e-mail te sturen naar ikhelpmee@akcblauwwit.nl.  

Mocht je vragen hebben over dit initiatief stuur dan een mail naar marsha.riga@knkv.nl.