Korfbal League Uitgelicht: Blauw-Wit

Foto BW1

 

Op 9 november barst het geweld weer los en als gebruikelijk staan de finalisten van vorig jaar direct lijnrecht tegenover elkaar, TOP/SolarCompleet en Fortuna/Delta Logistiek ‘trappen’ af voor een nieuw seizoen van de Korfbal League. Hoog tijd om alle ploegen onder de loep te nemen. In deel zeven: Blauw-Wit.

Barry Schep krijgt het toch ieder jaar maar weer voor elkaar de play-offs te halen met Blauw-Wit. De druk was ook hoog, omdat een jaar eerder nog de Ziggo Dome-finale werd gehaald, al besefte iedereen dat dat een buitengewoon knappe prestatie was. Het zou een ander jaar worden en het werd een ander jaar. Na een meeslepend seizoen dwongen de Amsterdammers de vierde plek af en ontmoette zodoende TOP in de play-offs. Het is ook geen schande dat daar van de latere landskampioen werd verloren (de uitslagen: 34-23 en 17-19). Al met al was er niks aan te merken op het vorige seizoen. Dat beetje extra, dat de ploeg een jaar eerder wel had, was er deze keer gewoonweg niet.

Voor dit jaar verandert er niks in de doelstellingen voor Blauw-Wit, het wil wederom de play-offs halen. Kijkend naar het eerste deel van het veldseizoen, mag er nog wel een tandje bijgeschakeld worden. De hoofdstedelingen verzamelden slechts twee punten. Ze verloren bijvoorbeeld van stadsgenoot AW.DTV (14-11) en bovendien van Tempo (23-21). Een mooie 17-14 overwinning tegen Fortuna staat daar tegenover. De ploeg kan het dus wel, men zal in de zaal dat topniveau willen en moeten bereiken.

Daarbij heeft Schep weer de beschikking over Otto Fabius, Mandy Koelman en Manon Wiegerink, die na een jaar afwezigheid de krachten weer gaan bundelen. Daarnaast kwam Christian Dekkers over van KCC/SO natural. Deze impulsen had Blauw-Wit ook wel nodig na het vertrek van sterkhouder Frank Mostard. De vechtersploeg die Blauw-Wit ieder jaar is, mist daarmee haar grootste aanjager, maar lijkt dat op deze manier goed op te vangen. Schep over zijn selectie: “Het moet nog blijken of we er op vooruit of achteruit zijn gegaan. Goede spelers zijn weggegaan: iemand die doelpunten maakte (Peter Scheek, KOAG), iemand die een vak kon verstoren (Frank Mostard, TOP) en iemand die voor rust zorgde (Kim Cocu, gestopt). We hebben wel wat terug, mensen die weten hoe het is om op het hoogste niveau te spelen. Mandy Koelman is aan het terugkomen. Otto Fabius heeft alleen nog wat tijd nodig om op topniveau te komen, dat nog weken of maanden duren. Christian Dekkers weet nog niet hoe het is in de top, maar is wel een topscorer. We hebben een ploeg die mee kan draaien bovenin, maar dan moet alles op zijn plek vallen.”

De afgelopen jaren viel alles op zijn plek en Schep stoomt zijn ploeg klaar als een nieuwe vechtmachine die de play-offs wil en moet halen. “We gaan er alles aan doen om hetzelfde te brengen als de afgelopen jaren. Toen waren we niet altijd topfavoriet, maar wisten iedere keer wel boven verwachting te presteren. Het wordt een hels karwei om dat weer te doen. Maar ik denk dat wij op tactisch niveau wedstrijden kunnen winnen. Tot slot, de spelers moeten de mentaliteit hebben. Tot het gaatje willen gaan. Dan kunnen we serieus meedoen.”

Bron: Korfbal.nl
Fotograaf: Wim de Bruijne, Korfbalfoto.nl