KVS mag lang ruiken aan overwinning

“KVS mag lang ruiken aan overwinning”

In Amsterdam streden KVS/Maritiem en AKC Blauw-Wit tijdens de achtste speelronde in de korfballeague tegen elkaar. KVS is tot deze wedstrijd puntloos en kon onbevangen aan de wedstrijd beginnen. Blauw Wit kreeg vooraf de opdracht mee de zegereeks in eigen huis volgens verwachting voort te zetten.

Die onbevangenheid paste de Scheveningers klaarblijkelijk prima. In de eerste helft is het Blauw Wit die zeer consequent achter de feiten aanloopt.

KVS opent niet alleen de score maar is tevens de ploeg die steeds de voorsprong pakt. In één geval repareert Blauw Wit een 2-punten achterstand, in alle overige gevallen maakt het constant de gelijkmaker.

Aan blauw met witte zijde weten goalgetters Marc Broere en Gerald van Dijk de korf maar niet te vinden. Slechts één kans vanaf 2,5 meter wordt door Broere benut (en daarmee overigens de enige strafworp van de eerste helft).

Op het moment dat Blauw Wit voor het eerst in de wedstrijd de voorsprong pakt, tikt de klok af tot de rust: het is 12-11. Een ondanks het gelijk opgaan van de score toch ietwat saaie eerste helft waarin KVS meer dan eens de gedachte moet hebben gehad dat veel mogelijk was.

In de tweede helft zetten de teams eenzelfde wedstrijdtype neer. KVS is de ploeg die als eerste een gat van 2 punten slaat (het is dan 13-15) en vaker op voorsprong komt dan de thuisploeg. Bij de stand van 20-20 is het echter Blauw Wit die 2 punten voor komt en daarmee met nog enkele minuten te spelen de wedstrijd uiteindelijk beslist.

Opvallendste speler bij KVS, Jimin de Vries, maakt niet alleen de 22-21, maar lijkt in de slotseconden nog bijna met een schot vanaf de lijn een punt binnen te halen voor zijn team. Met 9 doelpunten staat De Vries eenzaam aan kop op de lijst van doelpuntenmakers.

Trainer Coach KVS, Marrien Ekelmans, na afloop:

“We hadden hier zeker meer verdiend. Je houdt het de hele wedstrijd bij. Ik heb mijn team gedurfd zien knokken en heb de spelers weinig te verwijten. We hebben ons kunnen meten aan Blauw Wit en dat is een goed signaal! Toch hadden we hier minimaal met een punt vandaan moeten gaan” .

Marc Broere, aanvoerder van Blauw Wit:

“Blijkbaar hebben wij moeite met dit soort wedstrijden. Waar wij lang onvoldoende scoorden waren zij ook net iets feller. We mogen blij zijn met de winst.”

Auteur: Lilian Kuerten