Maak kennis met… Balthasar Ex

Ken jij al alle Blauw-Witters van de club? Eens in de zoveel tijd zal Blauw-Wit een speler/speelster van de club aan u voorstellen. In een interview zal blijken wat onder andere hun idolen, doelen en kwaliteiten zijn. Ben jij ook benieuwd naar deze punten, lees hieronder meer en wie weet ben jij de volgende met wie de club kennis maakt.

Deze week is Balthasar Ex aan de beurt. Balthasar is 9 jaar oud en speelt in de E1 van Blauw-Wit. Hij zit in groep 6 van de Sint Jan School in Amsterdam en aankomend jaar wordt zijn 3e seizoen voor Blauw-Wit.

Wat vind je het leukste aan korfbal?
Het leukste aan korfbal vind ik de wedstrijden, omdat je hier altijd voor traint.

Wat kan je goed?
Ik kan erg goed gooien. Ik kan mijn teamgenoten goed vrij gooien en lange ballen gooien.

Wat kan je nog verbeteren?
Ik moet leren om de doorloopbal van de tegenstander beter te verdedigen. Ik vind het lastig om dan bij mijn tegenstander te blijven. Ik ben hierop goed aan het trainen.

Wat is je leukste korfbalmoment?
Kampioen worden is toch wel mijn leukste moment van het korfbal. Ik ben al 3x kampioen geworden en iedere keer is het weer leuk. Er is geen kampioenschap wat ik leuker of bijzonderder vond dan de andere.

Van welk teamgenoot kan je het meeste leren?
Ik denk dat ik het meeste van Zyad kan leren. Zyad kan namelijk erg ver schieten en is ook nog eens heel erg snel. Ik wil graag net zo ver en goed kunnen schieten als Zyad.

Wie is je voorbeeld?
Ik vind Ruud Willemsen erg goed. Hij kan eigenlijk alles heel erg goed. Zo goed zou ik ook wel willen worden.

Waar zie je jezelf over 10 jaar?
Ik zit hopelijk over 10 jaar in de A1. Ik zou heel graag hierin willen spelen.

Wat is je droom met betrekking tot het korfbal?
Mijn droom is om in alle jeugdselectieteams te spelen. Dus hierna wil ik graag in de D1, dan in de C1, dan in de B1 en daarna in de A1. Natuurlijk wil ik ook graag in de senioren in het 1e team spelen, maar daar moet ik nog heel hard voor trainen.

Balthasar