Maak kennis met… Evy de Ruijter

Ken jij al alle Blauw-Witters van de club? Eens in de zoveel tijd zal Blauw-Wit een speler/speelster van de club aan u voorstellen. In een interview zal blijken wat onder andere hun idolen, doelen en kwaliteiten zijn. Ben jij ook benieuwd naar deze punten, lees hieronder meer en wie weet ben jij de volgende met wie de club kennis maakt.

Deze  week is Evy de Ruijter aan de beurt. Evy is 8 jaar oud en speelt in de E3 van Blauw-Wit. Ze zit op school in groep 5 van de Meindoorn en aankomend jaar wordt haar 3e seizoen voor Blauw-Wit.

Wat vind je het leukste aan korfbal?
Het leukste vind ik met jongens en meiden spelen in 1 team. Dit is altijd super gezellig.

Wat kan je goed?

Ik kan erg goed onderhandse ballen nemen, zoals een doorloopbal en een strafworp. Ik moest net op de training als laatste een strafworp nemen en deze ging ook raak.

Wat kan je nog verbeteren?
Met schieten moet ik mijn ellebogen bij elkaar houden. Als ik nu schiet dan schiet ik als een vogeltje zoals mijn trainer Randell (van der Steen) altijd zegt. Ik ben dit nu hard aan het trainen door elastiekjes aan elkaar te binden en deze om mijn armen te houden, zodat mijn armen niet uit elkaar kunnen.

Wat is je leukste korfbalmoment?
Ik vind eigenlijk alles van het korfbal heel erg leuk. Ik vind het leuk om wedstrijden te spelen, maar ook om te trainen. Wat ook erg leuk is, is het jaarlijkse kamp voor de jeugd.

Van welk teamgenoot kan je het meeste leren?
Yenthe en Laura. Ze zijn allebei erg goed, dus ik kan eigenlijk niet kiezen

Wie is je voorbeeld?
Ik vind Marc Broere altijd erg goed. Hij kan van erg ver schieten en hij houdt altijd zijn armen goed bij elkaar als hij schiet.

Waar zie je jezelf over 10 jaar?
Ik hoop dat ik dan in de A1 zit bij Blauw-Wit. Ik moet hiervoor nog veel beter worden, dus dan moet ik hard gaan trainen.

Wat is je droom met betrekking tot het korfbal?
Mijn droom is om mijn ellebogen bij elkaar te houden als ik schiet. Daarnaast wil ik ook misschien wel in de selectie van Blauw-Wit spelen, maar dat weet ik nog niet precies.

Evy de Ruijter