Maak kennis met… Meryem Kanat

Deze week is Meryem Kanat aan de beurt. Meryem is 11 jaar oud en speelt in de D1 van Blauw-Wit. Ze zit in groep 8 van de Joop Westerweel in Amsterdam en aankomend jaar wordt het haar 5e seizoen voor Blauw-Wit.

Wat vind je het leukste aan korfbal?
Ik vind het leukste aan korfbal de wedstrijden/partij en het inschieten. Ik kan dan namelijk lekker hard rennen en dit is echt het moment om wat te leren.

Wat kan je goed?
Ik kan erg goed schieten als ik vrij sta. Dit is niet van heel ver en ook niet van heel dichtbij.

Wat kan je nog verbeteren?
Ik moet nog leren om beter vrij te komen. Ik kan dus wel goed schieten, maar als ik mezelf niet vrij kan spelen, kan ik ook niet zo vaak schieten. Dit moet ik dus nog leren.

Wat is je leukste korfbalmoment?
De wedstrijd tegen BEP in de E1 vond ik het allerleukste moment, omdat wij toen kampioen waren geworden. Dit was erg spannend, omdat we moesten winnen. Als we zouden verliezen, dan zouden we ook geen kampioen worden, maar gelukkig wonnen we!

Van welk teamgenoot kan je het meeste leren?
Degene van wie ik het meeste kan leren uit mijn team is Mert, omdat hij gewoon erg goed is.

Wie is je voorbeeld?
Ik vind eigenlijk meerdere spelers erg goed. Ik vind Sophie Hansen, Ruud Willemsen en Marc Broere erg goed. Ze zijn altijd goed aan het aanvallen en aan het verdedigen.

Waar zie je jezelf over 10 jaar?
Over 10 jaar zit ik nog steeds op korfbal. Ik zit dan in de selectie van Blauw-Wit.

Wat is je droom met betrekking tot het korfbal?
Mijn droom is om de aller beste korfbalster te worden. Hiervoor moet ik nog hard trainen en mijn best doen, maar dit zou ik graag willen worden.

Meryem Kanat