GTM-PHWNZZLK

Marloes Frieswijk kiest voor AKC Blauw-Wit

22-03-2016

Het bestuur van AKC Blauw-Wit deelt met genoegen mede, dat Marloes Frieswijk het komende seizoen deel zal uitmaken van de selectie. De 19-jarige speelster van SCO wil graag op het hoogste niveau acteren, zodat zij zich nog meer kan ontwikkelen. De Amsterdamse club, met haar goede selectie en top vier notering, ziet Marloes als de juiste plek om dit te kunnen bewerkstelligen.

Frieswijk studeert sinds 1 februari jongstleden Pabo aan de Christelijke Hogeschool Windesheim en is woonachtig in Wolvega. Haar gehele korfbalcarrière speelt Frieswijk al bij SCO in Oldeholtpade. Zij was onderdeel van alle Districtsteams Noord < 12 jaar tot en met < 19 jaar. Daarnaast kwam Frieswijk één jaar uit voor Oranje < 16 jaar en drie jaar voor Oranje < 19 jaar en won vier keer de Wereldtitel. Eén keer mocht zij als aanvoerder de beker in ontvangst nemen en dat is tevens haar mooiste korfbalmoment tot nu toe. 

Marloes citeert: “Ik kijk er erg naar uit om bij AKC Blauw-Wit te komen spelen. Tevens lijkt het mij leuk om samen te mogen werken met de trainers Barry Schep en Jennifer Tromp, die ik beiden uit mijn tijd bij Oranje al ken.” Zij vervolgt: “Mijn doel is om het beste uit mij te halen wat erin zit en het lijkt mij super gaaf om de Zaalfinale in de Ziggo Dome te behalen.”

Het bestuur van AKC Blauw-Wit prijst zich bijzonder gelukkig met haar toevoeging aan de selectie en wenst haar veel succes.

Marloes Frieswijk