Middag/avondje Andoornlaan in Papendrecht…

Blauw-Wit 1

Met een debuut voor Yaël, die in plaats van Lindsy speelde.

Blauw-Wit 1 begon goed 0-2 en 3-3 alle 3 doelpunten van Niels. Daarna liep PKC rustig uit naar 7-3 voordat Loraine vanaf de stip 7-4 liet aantekenen. Daar was wel een time-out voor nodig, maar die pakte heel goed uit. Frank liet vanuit het achterveld 7-5 noteren, Jordi 7-6 vanuit een dubbele steun van de dames en Niels scoorde al weer zijn 4e doelpunt door een vrije bal. 7-7.

Hierna scoorde Sanne van der Werff 2x op rij. Maar hoe vaak mocht zij wel niet schieten? 9-7

Richard Kunst liet 10-7 noteren en Jordi de 10-8.

Lisa verving hierna Jessica, die nog steeds niet geheel fit was, in de verdediging. Olav van Wijngaarden maakte 11-8 waarna Frank 11-9 maakte.

Als je het zo leest, was het best wel spannend. Maar dat klopte toch niet helemaal. Qua schotpercentage ontliep het elkaar niet zo heel veel – het schotpercentage van Blauw-Wit was op dat moment hoger als dat van PKC -,  maar PKC mocht veel meer schieten dan Blauw-Wit en overheerste in de rebound, zowel aanvallend als verdedigend.

Zita Schröder maakte eerst een doorloopbal (op snelheid tegen het blok aan laten lopen?) en vervolgens een strafworp en de ruststand werd bepaald op 13-9

Via Nienke Hintzbergen, Sanne van der Werff en Bo Oppe werd het 16-9. Blauw-Wit kreeg de kans op tegen te scoren, maar helaas werd de stip gemist door Lisa, die voor de rest prima speelde tegen Sanne.

Richard Kunst verzilverde zijn strafworp wel, 17-9. Yaël scoorde haar fameuze vrije bal, 17-10.

Olaf van Wijngaarden maakt van afstand 18-10. Joni inmiddels in het veld voor Lisa die een plotseling een lens miste, maakte via een strafworp 18-11.

PKC scoorde 2x op rij voordat Loraine iets terug kon doen. 20-12

Bo Oppe (2x) en Nienke Hintzbergen bepaalden de einstand op 23-12. Daarvoor was Yaël gewisseld voor Demi, die volgens mij nu ook haar debuut maakte in Blauw-Wit 1.

Goede 1e helft en een mindere 2e helft ….

Blauw-Wit 2

Blauw-Wit 2 (vierde) trad aan tegen PKC 2 (tweede)… in de thuiswedstrijd in Amsterdam werd het eerder 17-20, maar BW2 beleeft momenteel een mindere periode. Tegen “de mindere goden” KZ en HKC werd niet best gespeeld. Hoe zou dat dat gaan tegen PKC 2?

Het begin was goed…. 2-3. Maar van 2-3 naar 13-3? Hoe dan? Rust 17-7

De wedstrijd was al gespeeld en het verschil bleef gehandhaafd. Eindstand 24-14. Snel vergeten dus en hopen dat het op tijd weer de goede kant op gaat. DVO staat op 2 punten en volgende week wordt zeker geen makkie tegen Fortuna.

Blauw-Wit 3

Blauw-Wit 3 werd ongeslagen kampioen. Punt.

Maar geen enkele wedstrijd werd gemakkelijk gewonnen of gelijk gespeeld. Ook nu weer een hele lastige wedstrijd tegen PKC 3. Een zwaar bevochten maar verdiend gelijkspel tegen de Papendrechters. Nogmaals van harte gefeliciteerd. Uitslag 22-22.

De kampioenen van Blauw-Wit 3