Mixtoernooi 21 maart groot succes!

24-03-2015

Het eerste mixtoernooi bij AKC Blauw-Wit op 21 maart was voor sommige spelers best spannend, omdat men niet precies wist wat het was, maar dat werd al vrij snel duidelijk en het enthousiasme onder de deelnemers was groot.

In de ochtend was het nog behoorlijk koud, dus was het de vraag of er wel buiten werd gespeeld.  Na wat overleg en de hulp van de buienradars, werd er toch besloten om buiten te spelen. Dit was een erg goede keuze, want het zonnetje brak ‘s middags lekker door.

Er waren 2 poules.  Een E/F-poule, deze wedstrijden werden gespeeld op een mono-veld en een D t/m Senioren poule, deze wedstrijden werden gespeeld op het “hoofd”veld. Er werd uiteindelijk gewisseld om de 7,5 minuten van functie.

De eerste wedstrijden begonnen om 13 uur.  Het was even zoeken bij wie je nou in het team zat, maar om stipt 13 uur stond iedereen netjes klaar en konden we beginnen met de wedstrijden.  

Ronde 1 was Wit tegen Blauw. Op het grote wedstrijdveld werd deze wedstrijd gefloten door Mohammed (speler uit BW C1) wat hij erg goed deed en met veel plezier. Op het kleine veld werd de wedstrijd gefloten door Hans Bruins, zo konden de wedstrijden van start gaan. Gedurende de middag werden er diverse jonge scheidsrechters langs de velden gesignaleerd. Het was erg leuk om te zien hoe graag kinderen uit de E, D en C wedstrijden wilden fluiten, mooie initiatieven van de kinderen. Dat belooft wat voor de toekomst! 

Er werd fanatiek gespeeld door alle ouders en leden. De wedstrijden waren leuk om naar te kijken en het maakte niet uit of je jarenlang korfbalervaring had of voor het eerst een bal gooide. Iedereen kon op zijn eigen niveau lekker mee korfballen.

Uiteindelijk waren er 2 winnaars in de poule van E/F. Dat was Team Zwart en Team Rood. De winnaars kregen een taart en hebben daar erg van gesmuld.

Team 3 roodTeam 4 zwart
Katrin(moeder Josefien)vader van Paul en Lotte)
Jens (vader Josefien)moeder Akkram
Josefien(F1)Akkram (kangoeroe)
moeder ZyadLotte(F1)
Zyad (E1)Oumaïma (E1)
Pax Dovesneefje Oumaïma (10 jaar)

In de poule D t/m Senioren was het wel duidelijk wie er had gewonnen, met 3 punten los van team Zwart won Team blauw met 7 punten.

Team 2 blauw
Jacqueline(5)
Harold (4)
Lieke (ouder isabelle)
Bianca (ouder lisa)
Redouan(C2)
Jorn(A1)
Guilene (C1)
Jackie (D1))
Zaid(d2)
Vanessa Hek(C2)

Het was een mooie dag met mooie wedstrijden. Iedereen bedankt voor jullie inzet en deelname aan het toernooi.

Tot volgend jaar dan maar weer!?

Organisatie
Wedstrijd
Wedstrijd-1
Supporters
Wedstrijd-2
Sylvia en Jacqueline
Deelnemers

AKC