GTM-PHWNZZLK

Momo sluit aan bij de club van 1000 na winst bij Oost-Arnhem

Blauw-Wit is het Korfbal League seizoen geëindigd met een 23-27 bij Oost-Arnhem. Hiermee sluiten we het seizoen af als overtuigend nummer 1 van de degradatiepoule.

Voorafgaand aan het duel waren er twee doelstellingen geformuleerd. Revanche op het reeds gedegradeerde Oost-Arnhem voor de nederlaag van een paar weken geleden. En, misschien nog wel belangrijker, Momo in zijn laatste wedstrijd helpen aan een plekje in de felbegeerde ‘Club van 1000’.

Die laatste doelstelling werd meteen zichtbaar in het spel. Momo werd nadrukkelijk gezocht in de eerste aanvallen. Met twee mooie afstandsschoten zorgde hij voor de 0-1 en de 0-2. Even later stond in de 7e minuut na een fraaie doorloopbal zijn 3e goal ook al op het bord.

Daarna was het Oost-Arnhem dat met zes goals op rij op een 7-4 voorsprong kwam. Deze voorsprong wist de thuisploeg uit te breiden naar 12-7. Mike verkleinde de achterstand met een schot. Vervolgens scoorde Momo zijn vierde en vijfde goal met wederom twee mooie afstandsschoten.

Oost-Arnhem scoorde daarna weer en kwam op 14-10 maar de laatste twee minuten voor rust waren voor Blauw-Wit. Mandy, Kenny en Mike scoorden nog en zo stond het 14-13 bij rust.

In de tweede helft had Momo nog één goal nodig voor zijn 1000e goal in de Korfbal League. Randell bracht met een strafworp de ploegen weer op gelijke hoogte waarna Momo in de aanval kwam. Zijn eerste schot na rust was direct raak en daarmee was zijn gedroomde afscheid een feit. Hij voegt zich als 8e speler bij de legendes van de Club van 1000 waar Marc Broere nog altijd de lijst aanvoert. Leuk feitje is dat die club met namen als Marc Broere, Gerald van Dijk, Jos Roseboom en Tim Bakker grotendeels uit oud-spelers van Blauw-Wit bestaat.

Momo werd afgelost door Thomas en daarna gingen de teams lange tijd gelijk op. Bij een 20-20 stand wist Oost-Arnhem een gaatje te slaan naar 22-20. Ondanks dat alleen de eer nog op het spel stond wilde Blauw-Wit de wedstrijd wel graag winnen. Aan de hand van de dames kwamen we opnieuw aan de goede kant van de score. Stephanie zorgde met een strafworp voor 22-21. Vervolgens scoorde Roos de gelijkmaker na mooi samenspel met Stephanie. Mandy bracht daarna met twee fraaie afstandsschoten de stand op 22-24.

Ondertussen was Jordi in de ploeg gekomen voor Randell en hij solliciteerde met een fantastische doorloopbal naar een nominatie voor de ‘goal van de week’. Met nog twee minuten te gaan was het verzet bij Oost-Arnhem gebroken. Bij de thuisploeg was er nog een publiekswissel voor de sympathieke Jasper Broenink die Oost-Arnhem gaat verlaten. Het slotakkoord was voor invaller Enzo (van Beugen) die in de laatste minuut zijn League-debuut bekroonde met een mooi afstandsschot. Onder luid gejubel van zijn teamgenoten bepaalde hij de eindstand op 23-27.

Blauw-Wit 2 had een gemakkelijke middag in Arnhem. Hekkensluiter Oost-Arnhem 2 werd met maar liefst 14-33 verslagen aan de hand van een uitstekende Joni van der Kuil. Aanstaande vrijdag speelt Blauw-Wit 2 de halve finale voor het landskampioenschap uit tegen DVO2 in Bennekom.