Mostard geniet: ‘Weer iets moois laten zien’

Mostard

Als een hecht collectief sleepte Blauw-Wit er een knappe, mooie overwinning uit tegen LDODK/Rinsma Modeplein (31-25). Natuurlijk lieten de doelpuntenmakers Marc Broere en Momo Stavenuiter zich flink gelden met elk negen treffers, maar er was maar één man die pas echt kon excelleren in dat hechte collectief: Frank Mostard. Korfbal. sprak met hem.

De play-offs kunnen eigenlijk niet meer mis voor de Amsterdammers, dat kan Mostard wel beamen. Er moest wel eerst ‘even’ gewonnen worden van LDODK, maar dat ging – vooral in de tweede helft – uiteindelijk vrij eenvoudig. “Van tevoren had ik dit niet verwacht. Ik had verwacht dat het een harde, fysieke strijd zou worden. LDODK speelt hier altijd goede wedstrijden met veel doelpunten. Dan kan zo’n duel beide kanten op vallen. Voor ons was het mooi dat we in de eindfase rustiger konden spelen en niet hoefden te billenknijpen. Dat we zo winnen, hadden we uiteraard wel gehoopt”, vertelt Mostard.

Blauw-Wit moest nog wel aan de bak in de tweede helft. Bovendien was de buzzerbeater van Marjolijn Kroon, de 13-16, een beste klap zo vlak voor rust. “Maar we wisten als we gewoon rustig zouden blijven en goede aanvallen zouden draaien, dat het goed zou komen.” Vanuit een betere organisatie speelde de ploeg van Barry Schep ook een ‘lekkere’ tweede helft. “In de eerste helft maakten we de fout dat we te snelle, onrustige schoten namen. Ik denk dat we in de tweede helft echt heel lekker hebben gespeeld. De rebound maakten we wat belangrijker en we namen alleen de goede schoten. Geen gekke wegtrekballetjes zonder afvang. We hebben nu meer op de rebound gespeeld, waardoor we lekkerder in ons spel kwamen en ook de snelheid erin konden houden.”

Het was een wedstrijd waarin Mostard met zijn tomeloze inzet kon uitblinken. Verdedigend liet hij geen steekje vallen en aanvallend was hield hij het vak goed draaiende. “Of ik onderschat word in de Korfbal League? Ik weet niet hoe de rest over mij denkt. Ik werk alleen maar voor het team. Het is voor mij het belangrijkste dat we met het team het beste eruit halen. Een aantal weken was ik even belangrijk voorin, omdat we dat op dat moment nodig hadden. Toen kon ik even opstaan. Deze keer zaten mijn vakgenoten er lekker in, dan maak ik mij daar ondergeschikt aan. Dan is het voor mij belangrijk dat we met het team een goed resultaat halen.”

De 25-jarige speler kan echter niet ontkennen dat hij een goede wedstrijd spelen. “Ik vond dat ik heerlijk speelde, ja. Als er meer druk op een wedstrijd komt te staan, denk ik: ‘Dit wordt mijn wedstrijd.’ Hoe meer publiek er is en hoe groter de druk, hoe fijner en leuker ik het vind om te spelen. En naast een Broere – op wie iedereen logischerwijs het meest let – kan ik gewoon heerlijk mijn eigen ding doen.”

Zo richting de play-offs komt Mostard dus steeds meer in zijn beste vorm. Er mag dus wat van hem verwacht worden. “Als er weer veel mensen komen, misschien wel”, glimlacht hij. “Het is in ieder geval wel de bedoeling. We moeten nu wel toewerken naar onze beste vorm. Dit jaar hebben we iets meer ruimte dan vorig jaar. Toen moesten we echt de laatste wedstrijden winnen. Dat was echt lastig tegen TOP/SolarCompleet en LDODK. Nu kunnen we goed kijken hoe we naar die laatste fase toegaan. Ik hoop dat we weer iets moois kunnen laten zien en korfballend Nederland kunnen laten genieten”, sluit Mostard positief af.

Bron: Korfbal.nl