Nieuwe aanwinsten in A1

Na twee jaar helaas geen junioren te hebben gehad, is er komend seizoen weer een A1 bij Blauw-Wit! Deze jonge groep spelers en speelsters die o.l.v. Randell van der Steen staat, gaat na de zomer vol enthousiasme en ambitie van start. Naast de overkomende B-spelers/speelsters zijn er ook twee nieuwe aanwinsten. We zijn superblij met de komst van Yenthe Kaptein (Swift) en Jamie Leenhouts (Rohda) en heten beiden ook van harte welkom bij onze vereniging.

Hieronder stellen zij zich aan jullie voor:

Yenthe Kaptein

Hoi! Mijn naam is Yenthe, ik ben 14 jaar oud en zit in de 3e klas van het VMBO op het Berlage Lyceum in Amsterdam-Zuid. Samen met mijn ouders woon ik in Amsterdam-Oost.

10 jaar geleden ben ik gestart met korfbal. Ik ging bij de kangoeroes van A.S.V. Swift meetrainen. (wat eigenlijk een wonder was, want ik wilde altijd op hockey). Gelukkig ben ik dat niet gaan doen. Ik ging trainen o.l.v. Robin en Tamay. Nadat ik bij de kangoeroes had getraind mocht ik naar de F1, waar ik officieel wedstrijden mocht gaan spelen. Dat is trouwens ook een leuk verhaal. Mijn eerste officiele wedstrijd was tegen Blauw-Wit. Na al die jaren ben ik in de B1 beland. Dit was weer een super leuk jaar en ook mijn laatste jaar. Door de jaren heen ben ik ook een enorme supporter van TOP geworden. Daar breng ik ook regelmatig de zaterdagavond door.

Yenthe Kaptein

Terug naar het heden, ik ben lid geworden van Blauw-Wit. BW heeft mij benaderd voor de A1 van het seizoen 2020/2021. Dit was een moeilijke stap voor mij. Het heeft mij wel een paar maanden gekost. Maar spijt van de keuze heb ik niet. Samen met mensen van de jeugdcommissie van Swift, heb ik de keuze gemaakt. Het idee dat Randell mijn trainer zou worden leek mij wel aangenaam. Maar ook BW zelf is een leuke en fijne club. Ik kwam er al regelmatig om naar het eerste te kijken. Ik zie mijzelf al wel staan op het veld (ik hoop dat ik de breedte streep een beetje kan hebben). Maar goed, laat ik mijzelf even omschrijven: 
Ik val graag aan, schieten en scoren vind ik toch het leukste. Ik moet wel goed leren om wat beter de juiste kansen te nemen maar ik ben al behoorlijk bezig om mij daarin te ontwikkelen.
Over ontwikkelen gesproken, dat is exact de reden dat ik naar BW ben gegaan. Hier kan ik mij waarschijnlijk nog meer ontwikkelen. Mensen vragen mij wel is: hoe kan je nou zo lang een sport doen. Ik zeg dan altijd dat ik mij nog meer kan ontwikkelen dus dat ik er daarom niet mee stop. Ontwikkelen vind ik het belangrijkste maar vooral ook het leukste.
Daarmee word ik ook al gauw leergierig. Als ik op het korfbalveld sta, wil ik iets leren of een ander wat leren. (op school is dit trouwens wel een ander verhaal). Dit alles wil ik graag meenemen naar volgend seizoen.

Als ik mijzelf meer kan ontwikkelen en er een super leuk en gezellig jaar van kan maken, heb ik mijn doel bereikt. Ik hoop (weet bijna wel zeker) dat dit goed gaat komen. 

Nu BW weer een A1 heeft, is het voor zowel ons als spelers maar ook voor BW zelf leuk als er veel mensen komen kijken. Als nieuw team is dat misschien wel het allerleukste welkom. Zie ik je/jullie daar? 

Jamie Leenhouts

Jamie Leenhouts

Ik ben Jamie Leenhouts en bij 14 jaar oud. Ik ben geboren in Amsterdam op 31-12-2005. Ik zit momenteel op de Tobiasschool in Amsterdam-Zuid en volg de opleiding VMBO-kader. Ik ben enigst kind en woon in de wijk Nieuw-Sloten. Naast Korfbal vind ik darten en voetbal ook leuk om te doen.

Ik ben begonnen met korfbal door mee te doen aan een naschoolse activiteit bij OBS de Vlaamse Reus. Op een vrijdagmiddag ging ik voor de eerste keer korfballen, dat was ongeveer 8 jaar geleden. Deze activiteit werd gegeven door Giovanni Massing en Sylvana ten Hulsen. Zij maakten mij enthousiast voor de sport, omdat korfbal geen agressiesport is. Ik begon in de F2 van ROHDA, de trainsters waren toen Ashley en Bernade en na 8 jaar waren dat nog steeds Ashley/Isabella en Nienke. Ik vond het dus niet meer zo leuk omdat je al zo lang dezelfde trainers hebt. Ik wil meer leren en mezelf blijven ontwikkelen, daarom ben ik overgestapt naar AKC Blauw-Wit. 

Ik ben een aanvallende speler in het veld, verdedigend moet ik nog dingen leren. Ik ben super snel, ik ben leergierig en ik schiet graag van afstand. Voor mij is het een geslaagd seizoen als de teamspirit goed is, de trainer top is en we winnen (dat doe je met elkaar) en er een goede communicatie is. Ik heb er zin in!

Wij wensen Jamie en Yenthe heel veel plezier bij onze club!

Kom straks allemaal kijken naar onze nieuwe A1!