Nog 1 keer genieten

08-04-2015

Afgelopen dinsdag werd het niet de wedstrijd waar wij allemaal op hadden gehoopt. Vrij kansloos verlies tegen TOP, wat een 2-1 nederlaag opleverde in de Play Offs. Dit betekent dat er aanstaande zaterdag om de derde plek gestreden gaat worden in een bomvol Ahoy, sinds lange tijd weer tot de nok toe gevuld met ruim 10.000 korfballiefhebbers.


Maar wat is het een prachtig seizoen geweest tot nu toe waar alles in heeft gezeten. Geweldige ontknopingen zoals de uitwedstrijd tegen TOP waarin Peter Scheek middels een doorloopbal de wedstrijd in de laatste seconde wist te beslissen. De 32-31 overwinning in de Noord Hollandse derby tegen Koog Zaandijk, en natuurlijk de tweede Play Off wedstrijd waarin wij met Blauw-Wit een heel hoog niveau wisten te halen. Teleurstelling was er ook, de vele blessures aan het begin van de competitie met twee langdurige blessures, die van Mandy en van Fenje. Mandy is na een lange revalidatie sneller terug dan verwacht en heeft zelfs al wat wedstrijden kunnen spelen in Blauw-Wit 2 en heeft ook in de hoofdmacht al haar kunsten kunnen vertonen via wat invalbeurten. Fenje is momenteel ook hard aan haar revalidatie bezig en het is afwachten hoe ze daar uit komt.

Na 18 wedstrijden is AKC Blauw-Wit op de tweede plek geëindigd in de reguliere competitie, wat werkelijk een topprestatie is!! Geen enkele trainer/coach had Blauw-Wit bij de eerste 4 ingeschat aan het begin van de competitie, buiten het trainersduo van Blauw Wit uiteraard.

In de Play Offs werd de eerste wedstrijd in Sassenheim verloren en moest er een week later gewonnen worden. In een uitverkochte Blauw-Withal werd met 30-27 gewonnen en had iedereen genoten van een geweldige wedstrijd. Dan de allesbeslissende derde Play Off, wederom een uitverkochte sporthal en iedereen verwachtte weer spektakel, maar helaas werd dit het niet. Tot 7-7 kon Blauw-Wit aanhaken om vervolgens met 7-10 de kleedkamers op te zoeken. Waar het publiek en spelers van TOP zo op tegen zijn, was nodig om Blauw wit te verslaan, namelijk het achterverdedigen. De tweede helft was TOP een maatje te groot, omdat de spelers van Blauw-Wit niet het niveau haalde van de tweede Play Off, ook door de druk die door TOP gegeven werd. Uiteindelijk viel bij TOP alles erin en was de teleurstelling van de gezichten af te lezen bij de Amsterdammers. Na de wedstrijd kwam het besef dat er geen finale gespeeld gaat worden en dat doet pijn, vreselijk veel pijn.   


Trots zijn we wel, en zelfs wel heel erg trots!

Met Blauw-Wit 2, tweede van Nederland en met de hoofdmacht strijden voor plek 3 in een bomvol Ahoy. Namens de selectie en de staf willen wij alle supporters bedanken voor jullie steun de afgelopen 21 wedstrijden en hopen dat jullie nog 1 keer (dit zaalseizoen) achter ons gaan staan en ons naar de overwinning toe schreeuwen.

Wij als selectie en staf hebben in ieder geval genoten en zullen alles geven om het zaalseizoen goed af te sluiten!!
Namens de selectie en staf: BEDANKT