OVVO/De Kroon pakt eerste punten

De vierde Leaguewedstrijd voor zowel Blauw-Wit als OVVO/De Kroon stond op het programma op de dag na Sinterklaasavond. Blauw-Wit de thuisspelende ploeg met 4 punten na twee gewonnen wedstrijden en éénmaal verlies. OVVO/De Kroon met 0 punten na eveneens 3 wedstrijden te hebben gespeeld.

Of het kwam door de Sint of door de andere wedstrijd in dezelfde regio, KZ/Hiltex – PKC/SWKGroep, het toeschouwersaantal was matig. De aanwezigen zagen een eveneens matige wedstrijd. Een wedstrijd die verdiend gewonnen werd door OVVO.

OVVO opent de score en loopt in de eerste fase van de wedstrijd verder uit. Blauw-Wit weet de aansluiting bij 4-4 nog te vinden, maar OVVO is de betere ploeg en herpakt met een redelijk gemak de voorsprong en houdt dit vol tot aan de rust (8-16). Fysiek spel van OVVO zorgt voor nogal wat blessures aan Blauw-Witzijde. Ruud Willemsen wordt vol geraakt door een elleboog en blijft toch enige tijd aangedaan op de grond liggen. ‘Niet de eerste elleboog’, zo zei hij na afloop.

Met nog ruim een kwartier in de tweede helft, de stand is dan 12-20, vindt Blauw-Wit weer even haar beruchte strijdlust en ontvangt Gerald van Dijk een gele kaart voor het doen van uitlatingen in de richting van de arbitrage. Aan OVVO zijde maakt Martijn Roos met een one-hander na een doorbraak een spectaculair doelpunt en viert dit uitbundig met het meegereisde OVVO-publiek. Het is dan 13-22.

De jeugd van Blauw-Wit probeert met luid geschreeuw het 23e doelpunt van OVVO (een strafworp) uit de korf te houden. Het doelpunt kan echter niet voorkomen worden, maar op de klanken van hun aanmoediging scoort Blauw-Wit nog een aantal goals. Bij 18-24 mist Blauw-Wit nog een strafworp, maar revancheert zich met een doelpunt en uiteindelijk eindigt de stand op 19-24. Een geflatteerde uitslag. Heel best was de prestatie van Blauw-Wit niet, dit in tegenstelling tot OVVO.

Coach van Blauw-Wit, Barry Schep, direct na de wedstrijd: “Het is ongelofelijk dat ik met nog vier minuten op de klok geen blessurewissel meer mocht toepassen”. Om hier vervolgens samenvattend aan toe te voegen “ik ben teleurgesteld in onze eerste helft, waarin er slecht verdedigd werd. Blauw-Wit is een ploeg die van iedereen kan winnen, maar ook van iedereen kan verliezen. Vandaag werd aan het kortste eind getrokken. Volgende week is er weer een pot”.

Ruud Willemsen (Blauw-Wit) leek een blessure aan zijn ‘goede’ knie te hebben opgelopen en liep een elleboogstoot op. Bij navraag hoe het met hem gaat: “Ik kreeg een knietje in mijn knie, maar het gaat gelukkig goed. Een MRI scan aan mijn andere knie heeft uitgewezen, dat mijn meniscus is gescheurd. Zolang de knie na elke wedstrijd niet te dik is door vocht, kan ik nog door in de competitie. Wat de wedstrijd betreft; collectief waren we niet goed. De arbitrage heeft hier niet bij geholpen. Het is wat het is, de blik moet weer op vooruit”.

Winning coach Jennifer Tromp: “Wij hebben de neiging soms wat onrustig te worden, wat ons spel negatief beïnvloed. Door de voorsprong was die onrust vanavond niet aanwezig. We zijn mentaal gegroeid in deze competitie, dat kwam vandaag goed tot uiting”. OVVO was beducht op de strijdlust die Blauw-Wit altijd kan oproepen. “Ondanks dat Blauw-Wit weer op volle sterkte was, acht ik ze van een ander kaliber als TOP/Quoratio en PKC. De laatste ploegen hebben flink wat internationals binnen de gelederen. In vergelijking met deze ploegen moet OVVO het met minder trainingsuren doen. En dan ben ik vooral trots vanavond op mijn ploeg”.