Per 1 juli: accommodaties open en wedstrijden mogelijk

Goed nieuws uit Den Haag. Per 1 juli mogen de sportaccommodaties (binnen en buiten) en -kantines weer open. Ook hoeven korfballers van 19 jaar en ouder per 1 juli tijdens het korfballen geen afstand meer van elkaar te houden en zijn wedstrijden weer mogelijk. Dit werd woensdagavond duidelijk tijdens de persconferentie van het kabinet.

Korfballers van 19 jaar en ouder dienen voor en na de training/of wedstrijd 1,5 meter afstand tot elkaar te houden. Dit ook in de kleedkamers en kantines, die – net als toilet- en douchevoorzieningen – per 1 juli weer open mogen. Verder is geforceerd stemgebruik – zoals schreeuwen en spreekkoren – langs het veld niet toegestaan.

Wedstrijden, toernooien en evenementen zijn per 1 juli weer toegestaan. Hierbij mogen toeschouwers aanwezig zijn en zij dienen 1,5 meter afstand tot elkaar te houden. Voorlopig mogen er buiten maximaal 250 toeschouwers zijn, binnen 100. Verder dienen uiteraard de hygiëneregels van het RIVM in acht te worden genomen.

Omdat op 3 juli de zomervakantie begint zullen we bij Blauw-Wit de sporthal en de kantine nog niet gaan openen, maar het is in elk geval goed nieuws voor na de zomervakantie.

Meer op de site van het KNKV.