PERSBERICHT AKC Blauw-Wit: Gerald Aukes en Mark van der Laan nieuw trainersduo

12-02-2019

AKC Blauw-Wit maakt met genoegen bekend dat volgend seizoen Gerald Aukes en Mark van der Laan gezamenlijk het hoofdtrainerschap bij de Amsterdamse club gaan vervullen.

Aukes is woonachtig in Grou en heeft al jaren trainerservaring op het hoogste niveau. In 1995 begon hij bij de Reserves van DOS’46, waarna hij onder andere eindverantwoordelijke is geweest bij KZ/Thermo4U, LDODK/Rinsma Modeplein, DVO/Accountor en wederom DOS’46 in de Korfbal League.

Het afgelopen jaar heeft Gerald een sabbatical genomen en heeft in de keuken van coaches in andere sporten mogen kijken.

Tevens heeft Aukes meer inzicht opgedaan over de nieuwe mentale aspecten van presteren in topsport belicht vanuit het ACT-model. Zijn motto “Samen zie je meer”, vandaar samen met Mark een nieuwe periode inluidend aan de Joos Banckersweg.

Van der Laan is geen onbekende en momenteel al werkzaam als trainer/coach van de Reserves van AKC Blauw-Wit.

Mark is al sinds zijn vijfde jaar lid en kent daardoor de club zeer goed. Als speler werd Mark in de Junioren Nederlands Zaalkampioen, pakte zes keer de titel in de Reserve Ereklasse en drie keer in de Reserve Korfbal League en wist met het Vlaggenschip De Veldtitel in de Ereklasse te bemachtigen.

Het duo verwacht een nieuw hoofdstuk toe te voegen aan de rijke clubhistorie. Met Aukes en van der Laan aan het roer zal er een combinatie van ervarenheid en clubkennis voor de groep staan.

Het bestuur van AKC Blauw-Wit prijst zich bijzonder gelukkig met de aanstelling van beide heren en wenst hen veel succes.