Schep: ‘Goed gedaan, maar niet goed genoeg’

Barry

 

Met een compleet andere mindset stuurde Barry Schep zijn basisacht zaterdag het veld in. De tweede play-off werd niet zo’n veegpartij als een week eerder in Sassenheim, maar Blauw-Wit kwam alsnog tekort tegen TOP/SolarCompleet. Toch bleek Schep na afloop vooral een trotse coach.

De vechtmentaliteit was namelijk terug bij de ploeg van Schep. “Ze hebben keihard geknokt, alles gegeven en gewoon een prima pot gespeeld.” Zeker van de eerste vijf minuten kon de coach wel genieten, toen Blauw-Wit het initiatief nam en nog makkelijk tot scoren kwam. Daarna viel het aanvallend echter stil. “Als je onze eerste helft ziet, dan spelen we best wel oké. We kregen prima kansen en prima schoten. Helaas halen we een laag percentage. We schoten wel vaker dan TOP en normaliter sta je dan voor. Maar nu dan niet. Uiteindelijk hebben we niet slecht gespeeld, maar we hebben niet geschoten zoals we moeten schieten.”

In verdedigend opzicht had de 38-jarige coach weinig te klagen. Na de 34 tegentreffers een week eerder moest er wat veranderen. “In een vak hebben we iets meer één-op-één verdedigd”, verwijst hij naar het vak Momo Stavenuiter, Peter Scheek, Tess ten Pas en Loraine Vissers. “Die hebben we tegenover het vak van Mick Snel gezet, want daar hadden vorige week een probleem. Deze wedstrijd hebben we dat heel goed gedaan.”

De oefenmeester doet er nog een schepje bovenop. “De tweede helft waren wij leidend. We hielden TOP op zes doelpunten, maar we vergaten zelf door te drukken op 16-16. Daar lag de sleutel.” Vervolgens stond TOP er op het juiste moment, in de persoon van Celeste Split. “Hoe zij die 16-18 binnenschiet is pure klasse. TOP heeft veel internationals, dat zijn allemaal buitencategorie spelers. Die wil elke ploeg wel hebben.”

Hoewel Schep flink baalt, overheerst het gevoel van trotsheid. “Dit seizoen hebben we boven verwachting gepresteerd. Dan wil je dat belonen met nog een extra wedstrijd. Ook voor het publiek, die weer geweldig achter de ploeg stond. Er hing een prachtige sfeer en ondanks de wat lage eindscore, 17-19, was het een spannende play-off vol met strijd en emotie. Alles zat erin. We hebben het goed gedaan, maar het was net niet goed genoeg.”

Bron: Korfbal.nl
Fotograaf: Wim de Bruijne, Korfbalfoto.nl