Schoolkorfbal toernooi groot succes

Op woensdag 29 oktober jongsleden heeft bij AKC Blauw-Wit het jaarlijkse schoolkorfbaltoernooi plaatsgevonden. Er waren op dit toernooi vijf scholen vertegenwoordigd. De Multaluti, Tijl Uilenspiegel, Meidoorn, Narcis Querido en de Springplank waren aanwezig in grote getalen. Om 13:15 uur ging de zaal open en al snel was de hele zaal vol met enthousiaste kids.

Vervolgens hield Casper namens de organisatie een begin praatje en konden de wedstrijden worden gestart. Er waren vier poules van 5 teams. In deze poules ging alleen de nummer 1 door naar de halve finales. Na tien rondes gespeeld te hebben, waarbij het niet alleen ging om de winst, maar ook om de sportiviteit, werden de winnaars van de poules bekend gemaakt. De Meidoorn 1, De Meidoorn 2, Multatuli 1 en Narcis Querido 6 kwamen als winnaars uit de poule en mochten gaan strijden om een plekje in de finale.

Na twee spannende wedstrijden, waarbij er hard toegejuicht werd door mede leerlingen, werd de finale gespeeld tussen De Meidoorn 1 en Narcis Querido 6. De twee teams waren erg aan elkaar gewaagd, maar uiteindelijk trok de Meidoorn 1 toch aan het langste eind en wonnen de finale. De derde plek ging naar Multatuli 1 en de vierde plek was voor De Meidoorn 2.

Zoals hierboven al werd vermeld, ging het tijdens de wedstrijden niet alleen om het winnen, maar ook om de sportiviteit. Na elke wedstrijd kregen de teams zogenoemde “fairplay punten” toegereikt door de scheidsrechters en het team met de hoogste punten won de fairplay beker. Deze werd ook gewonnen door de Meidoorn 1.

Als laatste konden de teams nog meedoen met de schuttersbokaal en ook hiermee kon een beker worden gewonnen. Elk team mocht 3 minuten lang schieten op een korf en het team met het  hoogste aantal  punten won.  Tijl Uilenspiegel 2 liet zien dat zij de beste schutters van het toernooi waren en zij mochten daarom deze beker mee naar huis nemen.

Kortom ,het was een leuke, gezellige maar ook zeker een sportieve middag en wij hopen dat het volgend jaar net zo een succes wordt! Als laatste, maar zeker niet onbelangrijkste, willen wij graag alle medewerkers die deze dag mogelijk hebben gemaakt bedanken. Zonder jullie was het niet gelukt. De organisatie is erg tevreden over deze dag en wij hopen dat jullie net zo genoten hebben als dat wij dat hebben gedaan en wij hopen elkaar volgend jaar weer te zien!

Met vriendelijke groet,

Casper Boom en Thalia Korff