GTM-PHWNZZLK

Schoolkorfbaltoernooi bij AKC Blauw-Wit

Op woensdag 29 oktober wordt er in de Blauw-Withal een schoolkorfbaltoernooi georganiseerd. Dit toernooi is voor basisscholen uit Bos en Lommer en er doen vijf scholen mee aan dit jaarlijks terugkerende evenement. De scholen die dit jaar meedoen zijn Narcis Querido, Multatulischool, De Springplank, Tijl Uilenspiegelschool en de Meidoorn.

Tot nu toe doen er al 18 teams mee en dit zullen er hoogstwaarschijnlijk nog iets meer worden. De teams zullen strijden voor een wisselbeker, die momenteel nog bij de Narcis Querido staat. Zij waren de winnaars van afgelopen jaar. Daarnaast kunnen de teams ook strijden voor de zogeheten Fair Play beker. Deze beker gaat uit naar het team dat gedurende de middag het sportiefste speelt. Dit wordt bepaald door de scheidsrechters die elke wedstrijd de teams beoordeeld op hun sportiviteit. Er worden punten uitgedeeld door de scheidsrechter en het team dat aan het einde van de dag de meeste punten heeft, wint de beker. Vorig jaar werd deze gewonnen door de Multatulischool.

Verder is er dit jaar weer een Schuttersbokaal. Ieder team mag, tussen de te spelen wedstrijden in, bij een speciale korf 3 minuten lang mikken op de korf. Alle doelpunten van het team worden bij elkaar opgeteld en het team met de hoogste score krijgt ook hier een beker!

Op deze dag zijn er dus genoeg kansen om in de prijzen te vallen! Het zal een leuke en sportieve middag worden en de organisatie heeft er al heel veel zin in!

We hebben al een aantal Blauw–Witters bereid gevonden om deze middag te helpen, waarvoor hartelijk dank! Uiteraard is publiek van harte welkom!

Kom op 29 oktober dus gezellig naar de Blauw-Withal.