GTM-PHWNZZLK

Seizoen ’16-’17 starten we met 6 punten in de min

28-03-2016

Dit alles omdat wij dit seizoen wederom, maar nu in ernstige mate, niet hebben kunnen voldoen aan verplichtingen waar de levering van scheidsrechters en beoordelaars betreft.

Blauw Wit moet 98 wedstrijden extern fluiten en beoordelen, een behoorlijke klus. Net als de rest van Nederland hebben wij ook te maken met de arbitrage verplichtingen, zoals vastgelegd in het Masterplan Arbitrage van het KNKV en de bijbehorende rompregeling. Hierin zijn de aantallen per vereniging bepaald en de financiële en sportieve sancties vastgelegd bij het niet behalen van deze verplichtingen.

Hoe werkt dat? BW 1 en 2 spelen 36 wedstrijden met assistent dat is een verplichting van 18 scheidsrechter en 18 assistent scheidrechters. BW 3 speelt 14 wedstrijden is een verplichting van 7 scheidsrechters enz. Met 6 senioren 1 junioren en 2 aspiranten teams in de wedstrijdsport welke telt voor de verplichting komen wij op het eerder genoemde aantal van 98 wedstrijden.

 Op het moment van afsluiten zaalseizoen was onze geleverde inspanning 26 wedstrijden. Een tekort van 72. Het levert ons nu aan het einde zaalseizoen een malusbedrag(boete) van 2106,00 euro op en 6 punten in mindering voor 2016/2017.

Toch zijn er wekelijks vrijwilligers voor Blauw-Wit actief buiten de Blauw-Wit velden, Naast de vele wedstrijden die thuis gefloten worden voor onze jeugd en breedte teams ( BW7 en A2) hebben we de verplichting om “onafhankelijke” scheidsrechters te leveren bij wedstrijden van niet Blauw-Wit verenigingen.

Eric van der Spek heeft het afgelopen jaar als enige elke week elders gefloten. Helaas moesten Edwin Tapper (privé omstandigheden) Piet van der Werf (geblesseerd) en Hans Fontijn (geblesseerd) verstek laten gaan. Aan het eind van het seizoen heeft Marcel de Soet naast zijn werk als trainer/coach nog enkele wedstrijden kunnen bemannen. Neem daarbij dat Reno Vegting en Pieter Bosch naast het fluiten van breedte(jeugd) wedstrijden bij het wegblijven van de leiding van de B1 en C1, beide ook wedstrijdkorfbal, incidenteel een wedstrijd welke meetelde voor onze verplichtingen konden fluiten dan begrijpt u dat we afgelopen seizoen magertjes, en dat is zwak uitgedrukt, in de scheidsrechters zaten. Bovendien was het dit seizoen onmogelijk om een scheidsrechter in te huren. Met andere woorden Cor Mantel, altijd bereid een helpende hand toe te steken, mocht en kon geen wedstrijdkorfbal wedstrijden voor ons fluiten omdat hij aangemeld is als lid van zijn eigen vereniging DTS. Voorheen kon dat wel, maar met de nieuwe elektronische afhandeling van het wedstrijdformulier is dit onmogelijk geworden.

We zijn er van overtuigd dat alle scheidsrechters die extern mogen fluiten hun best doen om extra wedstrijden te fluiten. Wij zijn er ook van overtuigd dat onze leden die jeugdwedstrijden, welke niet meetellen net zo hun best doen.

Toch wordt het de hoogste tijd dat onze leden opstaan om ons tekort bij deze verplichting te verlagen zo niet op te heffen.

Mocht je het leuk vinden om intern of extern wedstrijden te fluiten? Laat het onze nieuwe scheidsrechter coördinator Cor Mantel weten. Spreek hem persoonlijk aan of klik hier om hem te mailen. Uiteraard zit er een opleidingstraject aan verbonden. 

Het bestuur