GTM-PHWNZZLK

Sporting West nieuwe Fjes – AKC Blauw – Wit toekomstig F2

15-02-2015

Op woensdagavond 11 februari speelden 2 teams van Sporting West en Blauw – Wit tegen elkaar. Het betrof hier een dus een heuse derby tussen deze 2 roemruchte verenigingen. Wat bijzonder was aan deze wedstrijd was dat voor veel kinderen hun eerste echte wedstrijd was, en dat dan ook nog tegen de “buren”.

Om het e.e.a. in goede banen te leiden was Henne Post van Sporting West bereid gevonden deze kraker in goede banen te leiden.

Sporting West beschikte over een iets bredere selectie dan Blauw – Wit, 4 om 3 kinderen.

Namens de thuisploeg kwamen de volgende (toekomstige) toppers in het veld:

Paul, Luna, Sam en Pieter, dit onder leiding van coach Richard

Bij de gasten kwamen Nour – Hein, Yassin en Isa in het veld, dit onder leiding van Priscilla.

Voor de wedstrijd werd er al fanatiek ingeschoten en de spanning was op alle gezichten af te lezen. Het massaal toegestroomde publiek was ook erg benieuwd naar de verrichtingen van hun favorieten.

Vol energie en vol passie werd er door de kinderen gestreden voor de eer van hun club en hun buurt. Echter, dit ging op een heel sportieve wijze!

Sporting West wist al snel de 1-0 te scoren, maar ook Blauw – Wit scoorde al snel. Binnen 2 minuten was de stand al 1-1. Dit voorspelde dus een kraker van jewelste! En dat werd het!

Blauw – Wit nam het initiatief en wist gestaag een voorsprong op het scorebord te zetten, want na de 1-1 scoorde Blauw – Wit 1-2 en ook de 1-3, ondanks dat ook Sporting West kansen creeërde.

Sporting West legde zich niet bij de achterstand neer en wist de 2-3 te scoren.

Vervolgens was het de beurt weer aan Blauw – Wit om te scoren en zo werd het 2-4. Het slotakkoord qua scores was voor Sporting West en na 2 mooie scores was de stand weer in evenwicht, 4-4 waarna de goedleidende scheidsrechter Post voor het einde van deze bijzondere derby floot.

Al met al keken zowel de kinderen als beide coaches en het massaal toegestroomde publiek op een hele leuke en sportieve wedstrijd terug, de kinderen werden met een verdiend applaus onthaald door het publiek, voordat er foto’s genomen werden en de kinderen konden beginnen met het uitdelen van handtekeningen!

Een erg geslaagde start qua het spelen van wedstrijden voor deze toppers en hopelijk is dit een opmaat voor een hele lange en plezierige korfbalcarrière! De jeugd heeft de toekomst en dat zit bij beide verenigingen wel snor!

Tot een volgende keer, het was een feest om naar deze wedstrijd te kijken!

Met vriendelijke groet,

Casper Boom

Combinatiefunctionaris bij zowel Sporting West als Blauw – Wit

sw3
sw1
sw2