GTM-PHWNZZLK

Stavenuiter: ‘Wil ook waardevol voor TeamNL Korfbal zijn’

Bron: Redactie Korfbal.nl

Momo2

Per 1 januari 2018 keert Momo Stavenuiter terug bij TeamNL Korfbal. De 29-jarige speler van Blauw-Wit, die eerder één interland speelde, maakte van 2012 tot 2014 deel uit van het keurkorps. Nu keert hij terug bij de selectie van Wim Scholtmeijer.

Met het stoppen van Kunst moest Scholtmeijer op zoek naar een nieuwe speler voor zijn selectie. Uiteindelijk kwam de bondscoach uit bij Stavenuiter. “Wim heeft mij halverwege november laten weten dat ik op een shortlist stond om het plekje van Richard in te vullen”, vertelt Stavenuiter. “Hij vroeg hoe ik daar tegenover stond als ik weer in TeamNL Korfbal zou komen. Ik heb de tijd gehad om daar over na te denken en ook met Wim erover gesproken wat zijn gedachtes waren. Dat gaf mij een goed gevoel en heb toen aangeven dat ik deze uitdaging (opnieuw) wilde aangaan.”

Zoals gezegd maakte de voormalig speler van DVO/Accountor al eerder deel uit van TeamNL Korfbal. De terugkeer bij die selectie doet Stavenuiter deugd. “Natuurlijk is het een eer als je wordt gevraagd voor het Nederlands team. Ook voor een tweede keer blijft dat mooi!”

Voor Stavenuiter is het sowieso een bekroning voor de laatste paar seizoenen. Vorig seizoen bewees hij meermaals zijn klasse, en maakte hij onderdeel uit van het Blauw-Wit wat een historische finaleplaats behaalde. Stavenuiter daarover: “Bij Blauw-Wit voel ik mij thuis. En het vorige seizoen was tot nu toe een hoogtepunt in mijn carrière, ik wil graag deze lijn doorzetten en ook voor TeamNL Korfbal waardevol zijn! Ik denk dat ik dat kan en dit is mijn kans dit nog eens te laten zien!”