Steeds meer kinderen met een Stadspas sporten gratis, wilt u ook mee doen?

De pilot waarbij kinderen met een Stadspas een jaar lang sporten op kosten van de gemeente is een succes en wordt verlengd. Het college is akkoord met een uitbreiding.

De gemeente Amsterdam vindt het belangrijk dat alle kinderen kunnen sporten. Met de sportpilot wil de gemeente ervoor zorgen dat geld geen barrière is. In Amsterdam kunnen kinderen uit gezinnen met een laag inkomen via twee mogelijkheden hun contributie voor een sportclub vergoed krijgen: via de Stadspas of via het Jeugdfonds Sport.

Stadspas Jeugdsportregeling
Kinderen die in bezit zijn van een Stadspas kunnen zich rechtstreeks aanmelden bij AKC Blauw-Wit. De gemeente Amsterdam vergoedt de kosten van het lidmaatschap tot een maximum van € 300,- per jaar.

De regeling werkt heel simpel: kinderen kunnen zich direct aanmelden met hun Stadspas bij één van de verenigingen. De verenigingen schrijven het kind in. De regeling geldt voor kinderen van 2 tot en met 17 jaar. Gezinnen die de regeling niet zo makkelijk vinden, kunnen hulp krijgen van de intermediairs van het Jeugdsportfonds.

·         Meer informatie op de pagina ‘De gemeente betaalt mee aan jouw sportabonnement’.