Surinaams International Gerald van Dijk keert terug op het Blauw-witte nest

05-07-2019

Het bestuur van AKC Blauw-Wit maakt bekend, dat Gerald van Dijk volgend seizoen terug zal keren in de selectie van de Amsterdamse club.

Gerald heeft een groot deel van zijn jeugd bij Blauw-Wit gespeeld. Na een korte onderbreking bij de Groningse club Nic, keerde hij in 2009 terug naar Amsterdam. Hij had de jaren erna een belangrijke functie in het eerste van AKC Blauw-Wit. Onder leiding van ‘De Zwarte Parel’ deed de Amsterdamse ploeg geregeld bovenin mee.

Als kersverse vader werd het Gerald in 2015 te veel om in de top te blijven meedoen. Daarom besloot hij om zijn korfbal carrière op een lager pitje te zetten en de Amsterdammers te verlaten. Hij verhuisde naar Den Haag en speelde de afgelopen vier jaar bij Achilles en SportingTrigon.

Het korfbalvuurtje van de nog steeds fitte korfballer wordt weer aangewakkerd als hij zich samen met het Surinaamse team kwalificeert voor het WK in Zuid Afrika. Dit noemt hij één van zijn mooiste korfbalmomenten van de afgelopen jaren, naast de vele hoogtepunten die hij bij Blauw-Wit heeft beleefd.

Het Blauw-witte hart van de inmiddels 36 jarige van Dijk begint te spreken als hij ziet dat er veel routiniers bij de Amsterdamse club vertrekken. Gerald wil graag zijn steentje bijdragen zodat Blauw-Wit in de top kan blijven meedraaien.

Het bestuur van AKC Blauw-Wit is verheugd met zijn terugkeer en wenst hem volgend jaar veel succes en speelplezier.