GTM-PHWNZZLK

Teamindelingen Jeugd 2019-2020

04-07-2019

Iets later dan de bedoeling was, maar bij deze de samenstelling van de jeugdploegen B t/m F voor volgend seizoen.

Een teamindeling maken is ongeveer de lastigste taak die de jeugdcommissie jaarlijks moet uitvoeren. Er zijn kinderen die op basis van hun leeftijd naar een andere categorie moeten, er zijn afgelopen seizoen nieuwe kinderen bijgekomen en er zijn kinderen gestopt met spelen.

Het algemene uitgangspunt bij het samenstellen van de teams is om spelers met eenzelfde korfbalniveau bij elkaar in een team te plaatsen. Het gehele seizoen door worden (stukken van) wedstrijden en trainingen bekeken. We krijgen op deze manier een goed beeld van de ontwikkeling van de kinderen. Bij de indelingen wordt ook input gevraagd van de trainers/coaches, omdat zij goed inzicht hebben in de kwaliteiten van iedere speler/speelster. Ook wordt er rekening mee gehouden dat iedereen kan blijven korfballen en er dus voldoende spelers in een team staan. Omdat korfbal een gemengde teamsport is, willen we bij voorkeur al vanaf jonge leeftijd meisjes en jongens samen in een team laten spelen. Daarnaast hebben we te maken met regels die door het KNKV worden gesteld. Die regels betreffen dan vooral de leeftijdsgrenzen; elke categorie is aan een maximale en gemiddelde leeftijdgebonden.

In de hogere teams delen we de teams zoveel mogelijk in op sterkte. Dat betekent dat daar het talent of de potentie van een speler van doorslaggevende betekenis is. In sommige gevallen kiezen we voor de potentie; dat betekent dat een jonger kind dat nu misschien nog minder is, maar in het afgelopen seizoen een grote groei heeft doorgemaakt en veel leervermogen heeft in het hogere team verkozen is. In de overige teams selecteren we wel op korfbalniveau, maar spelen vriendschappen of sociale cohesie van een team een rol. Al is ook niet altijd even goed te voorspellen.

Zoals al genoemd wordt er ook bij trainingen gekeken, trainingsinzet in alle aspecten speelt een rol; doe je je best, probeer je ook daadwerkelijk te doen wat de trainers je zeggen en ben je leergierig? Of ben je aan het donderjagen, zit je anderen dwars of zit je het merendeel van de training langs de kant? We maken hierbij altijd een afweging tussen korfbalkwaliteit en het effect van gedrag.

Wij zijn erg blij dat we komend seizoen toch weer met 2 B-teams, 2 C-teams, 2 D-teams, 3 E-teams en een F-trainingsgroep aan de competitie beginnen.

In bijgevoegd bestand vind je de voorlopige teamindelingen voor seizoen 2019-2020. In de aanloop naar de zaal worden we de teams opnieuw beoordeeld en waar nodig zullen we dan wijzigingen aanbrengen.

We realiseren ons dat er altijd teleurgestelde spelers en ouders zullen zijn. Toch vragen wij jullie begrip voor deze gigantische klus. De JC is van mening dat de teamindeling weloverwogen is gemaakt, maar het kan toch gebeuren dat er behoefte is om te reageren op de teamindeling. U kunt alleen reageren op de indeling van uw eigen kind en wij vragen u per e-mail (jeugdcommissie@akcblauwwit.nl) kort aan te geven waar u over wil praten.

Trainers

De bezetting van trainers en coaches vordert, maar momenteel is nog niet ieder team voorzien van een trainer. We kunnen nog een aantal trainers/coaches gebruiken.

Dus als het je leuk lijkt om een team te trainen, schroom niet en meld je bij de jeugdcommissie en wacht niet tot je gevraagd wordt!

Houd de site (of Zebra) ook goed in de gaten voor de trainingsdagen en tijden van het nieuwe seizoen, zodra alle trainers bekend zijn.