Terugblik jeugdkamp

Afgelopen weekend was het dan eindelijk zover, ons jeugdkamp! Er gingen maar liefst 55 kinderen mee. Vrijdag om 17.30 uur vertrok de bus naar Vierhouten voor een heerlijk weekendje. We hadden dit jaar een mooie locatie met een sfeervol openluchttheater. De kinderen sliepen zoals vanouds in 8-persoons huisjes. We hadden dit jaar als thema ‘Sportzomer’ en binnen no-time waren alle huisjes door de kinderen leuk versierd in het thema.

Na een lekkere pasta van onze kokkies Arja en Marcel was het tijd voor de eerste activiteit: medaillejacht in het bos. De kids gingen in groepjes op zoek in het speelbos naar lichtgevende medailles. Als ze ‘gesnapt’ werden door de politie, want dan moesten ze weer een medaille inleveren. Dat leverde natuurlijk de nodige vluchtpartijen op. Het werd een gezellige chaos! 😉

Inmiddels was het donker. Bedtijd voor de ‘kleintjes’ en tijd voor de volgende activiteit voor de rest: de dropping! In 2 groepen werden de kinderen met hun leiders na een hobbelige busrit gedropt ‘in the middle of nowhere’ waarna ze zonder telefoon terug moesten zien te komen. Onderweg moesten er ook nog wat leuke opdrachten worden uitgevoerd.Na een zeer kort nachtje stonden de meesten de volgende ochtend alweer vroeg klaar voor het ontbijt en de volgende activiteit: het schottoernooi. In ons openluchttheater stonden de palen al opgesteld en dus konden we op ons eigen stekkie met een relaxed muziekje een gezellig schottoernooi spelen.Na de lunch gingen we richting de zwemplas om daar eerst lekker te zwemmen en om daarna nog wat leuke Olympische sportspellen te doen in en om het water. Daarna was het tijd voor een lekkere barbecue.’s Avonds beleefden we onze eerste ‘bonte avond’ in jaren. De leiding zorgde meteen voor wat goede energie door een Blauw-Wit versie van ‘Links Rechts’ waar iedereen natuurlijk gelijk aan meedeed. Verder waren er de nodige leuke quizjes en dansjes en een heuse polonaise op geheel eigen wijze geleid door onze geliefde Oscar. De slotact kwam van Aube, Julie en Mares waarbij Mares ons trakteerde op een hilarische ‘makeup tutorial’ die niet helemaal verliep zoals het zou moeten. 😉Na de bonte avond speelden we ons geliefde spel ‘jachtseizoen’ waarbij teams elkaar moeten zien te vinden doordat ze iedere 5 minuten de lokatie van het andere team doorkrijgen. Inmiddels was het weer donker geworden, hoog tijd voor een kampvuur met marshmallows!De laatste dag begon heel rustig. Om 8 uur was het nog superstil in ons kamp, bijna iedereen lag nog lekker te slapen. Na een laat ontbijt gingen we nog een laatste activiteit doen. Of eigenlijk was het niet 1 activiteit, maar waren het er 88! Ieder team kreeg 88 minuten de tijd om 88 hilarische opdrachten uit te voeren, zoals ‘Knuffel een boom’, ‘Plak een boete op een auto’ en ‘Vraag een vreemde het Wilhelmus te zingen’.De laatste lunch bestond uit patat met een lekkere snack en daarna was het tijd om alles weer op te ruimen en om met de bus weer terug naar Amsterdam te gaan. Het was heerlijk rustig in de bus want veel kinderen vielen al snel uitgeput in slaap.We waren blij dat we weer op kamp mochten dit jaar en we hebben er met zijn allen een extra leuke editie van gemaakt. Meer leuke foto’s en filmpjes vind je in onze Facebook groep.

Tot volgend jaar!

De kampleiding