Terugblik op het afgelopen zaalseizoen

Blauw-Wit 1

Ons vlaggenschip begon het seizoen met een nieuw team. Mandy, Kim en Otto stonden niet meer in het veld, het zou lastig worden de prestatie van het vorige seizoen te evenaren. Hun plekken werden ingenomen door Tess, Susila en Peter.

Maar al snel bleek dat we als team opnieuw een lastig te verslagen tegenstander zijn, heel voorzichtig werd er alweer gedacht aan de play-offs. Na de geweldige winst in de thuiswedstrijd tegen TOP lag de weg open. Een misstapje tegen DVO, maar door een souvereine winst tegen LDO plaatsten de Blauw-Witten zich als derde voor de play-offs.

De eerste wedstrijd vergeten wij even, de tweede lieten wij weer zien dat wij met volle strijd echt een heel goed team hebben. Nog een jaartje de tijd en we staan weer inde Ziggo !

Al met al een prima seizoen voor ons eerste. Niemand noemde ons in de prognoses voor de play-offs, maar we stonden er gewoon weer.

Blauw-Wit 2

Ons tweede team is al jarenlang een vaste deelnemer aan de play-offs, maar in de zaal wilde het de laatste jaren maar niet lukken om de titel te grijpen. Na een degelijk seizoen werd in de halve finale afgerekend met angstgegner PKC. In de zinderende finale in de sfeervolle OVVO-hal versloegen onze helden DVO in de verlenging. Opnieuw een geweldige prestatie !

Eens te meer blijkt dat in ons tweede team een aantal spelers rondloopt dat klaar is om ons eerst te versterken op het moment dat dat nodig is !

Blauw-Wit 3

De meest bijzondere prestatie werd misschien nog wel geleverd door BW3. Vooraf werd getekend voor handhaving in de hoofdklasse, aan het einde van het seizoen stonden de spelers van Rob van Kol met de kampioensbeker in de handen. Helaas kan BW3 niet promoveren, anders zouden zij volgend seizoen de krachten kunnen meten met BW2. Geweldig gedaan !

Blauw-Wit 4

Het team waarin wij een aantal spelers gerust levende legenden mogen noemen, speelde tot de laatste wedstrijd mee om het kampioenschap in de reserve overgangsklasse. Trainen doen zij niet meer als vroeger, maar korfballen kunnen ze nog steeds heel aardig. Een prima seizoen voor deze cracks, volgend jaar doen ze zeker weer mee voor de titel !

Blauw-Wit 5

Ons vijfde team is een mix van youngster en iets minder youngsters. Het was een lastig seizoen in een poule met een aantal sterke, geroutineerde teams. Tel daarbij op een aantal blessures en spelers die onregelmatig werken, het vijfde speelde vaak in wisselende samenstelling.

Waarschijnlijk wordt het team volgend jaar aangevuld met een aantal overkomende junioren, dan met de plek in de tweede klasse weer heroverd kunnen worden !

Blauw-Wit 6

Het veteranenteam dat nu af en toe echt begint te kraken en piepen handhaaft zich opnieuw moeiteloos in de derde klasse. Zonder één enkele training is dat voor deze 50+ers prima. Hoewel resultaat natuurlijk voorop staat is ook de derde helft belangrijk voor dit team.

Blauw-Wit 7

Blauw-Wit7 speelde in een veel sterkerder competitie dan de afgelopen jaren. Dit jaar dan ook geen kampioenschap voor hen, dat is even wennen. Desondanks was de sfeer goed. Hebben we volgend seizoen opnieuw een BW7 ?

Blauw-Wit A1

Blauw-Wit A1 speelde een prima seizoen. De koppositie werd regelmatig afgewisseld met concurrent NOVA, dat uiteindelijk met het kampioenschap aan de haal ging. Zo werd de felbegeerde promotie naar de overgangsklasse gemist. Volgend jaar een nieuwe kans !

Blauw-Wit A2

Blauw-Wit A2 had een zware poule, in de reserve tweede klasse. Op voorhand een flinke uitdaging voor dit team. Desondanks werden de punten bijeengesprokkeld in de wedstrijden waar de kansen lagen, een knappe prestatie.