TERUGBLIK ZAALSEIZOEN

26-04-2016

Vorige week sloten wij in het Ziggo Dome ons zaalseizoen af, zoals de laatste jaren gewoon waren op de selectie na alle teams al weer buiten aan de slag. Was het vorige week nog in een heerlijk zonnetje, afgelopen weekend waren het winterse omstandigheden. 

DE SELECTIE

De selectie kende een prima seizoen. De start in de openingwedstrijd tegen PKC was met de 32-32 hoopgevend, al was de nederlaag het weekend daarop tegen LDODK een domper.

Uiteindelijk werd het een prima seizoen waarbij er verdiend veel werd gewonnen en een plaats bij de bovenste vier eigenlijk nooit in gevaar kwam. Opvallend was het scorend vermogen van onze teams.

In de top zes van wedstrijden met de meeste doelpunten komen wij 5 maal voor. De 70 doelpunten in de wedstrijd uit bij AW/DTV 32-38 zijn een KL record.

Dat we in de kruisfinales, opnieuw tegen TOP/Quoratio, het onderspit delfden was een domper maar niet onverdiend. De derde plaats in de Korfballeague 2015/2016 is een prima resultaat om trots op te zijn.

Maar ook de andere selectieleden, die van het tweede, deden het prima. Waarbij de start van twee opvallend was. De basis voor de kruisfinales werd in de eerste seizoenshelft gelegd en die plek was bovenverwachting.

Wij, Blauw-Witters, danken onze selectie en staf dan ook voor dit geweldige resultaat en het vele plezier wat wij het afgelopen seizoen aan ze hebben mogen beleven.

BLAUW-WIT 3

Blauw-Wit 3,van trainer/coach Rob van Kol, deed het prima en deed lang mee voor de titel in deze zware afdeling waarin alleen Rigtersbleek/Cottus een negatief buitenbeentje was, met nul punten. De rest was aardig tegen elkaar opgewassen, 5 wedstrijden voor het eind van de competitie kwam koploper en kampioen KZ/Hiltex 3 echt bovendrijven en nam afstand van de overige ploegen. De derde plaats van drie is echter prima en geeft hoop voor een goed vervolg op het veld.

BLAUW-WIT 4

Het 4e was de gedoodverfde kampioen en dat leek ook zo, totdat WA/DTV 3 op hun pad kwam.

Het was duidelijk dat deze beide teams geen enkel probleem zouden hebben met de rest van de afdeling en alles verder zouden winnen. Doordat we met 2 t/m 5 met 1 punt minder aan de kompetitie begonnen door het niet voldoende leveren van scheidsrechters, werd het dus spannend.

De laatste onderlinge ontmoeting moest de beslissing brengen, het ene plus punt werd verdedigd en met een zwaar bevochten en vooraf niet voorspeld gelijk spel werd verdiend de titel binnen gehaald en promotie naar de Reserve Overgangsklasse afgedwongen. Nogmaals proficiat en succes volgend seizoen.

BLAUW-WIT 5

Blauw-Wit 5, tja, ze kregen halverwege de competitie zoals dat heet de geest, en met vijf overwinningen op rij werd de plek in de reserve tweede klasse op overtuigende manier behouden. Even overtuigend was trouwens de uiteindelijke kampioen Pernix 3 dat slechts eenmaal een gelijkspel moest toestaan. Een prima resultaat van dit jonge mixteam onderleiding van Olaf Geel.

BLAUW-WIT 6

Blauw-Wit 6 blijft elk jaar weer verbazen door de sterkste van haar afdeling te zijn. Al was het dit jaar kantje boord. Vooral Sporting West 3 bleek uit erg lastig zij het dat er een luchtje aan zat. Men had uiteindelijk meer moeite met de routiniers van AW/DTV 5. Er moest in de laatste ontmoeting op vreemde bodem gewonnen worden en dat lukte in de laatste minuten 8-9. Opnieuw de titel en promotie naar de reserve derde klasse. Een tandje erbij dus volgend seizoen misschien toch trainen?

BLAUW-WIT 7

Het 7e leek zonder problemen op de titel af te stevenen, maar dat ging aan het eind bijna mis, ondanks het fanatisme waarmee aanvoerster Ilona haar teamgenoten de wei in stuurde werd er verloren van Helios. En Stormvogels. Gelukkig mogen in het breedte korfbal alle teams die bovenaan gelijk eindigen zich kampioen noemen. Zo kent de afdeling van 7 dus drie kampioenen, ZKV 6, Stormvogels 2 en Blauw-Wit 7 konden aan de champagne.

En dan natuurlijk onze oh zo belangrijke jeugd…. de kampioenen van de TOEKOMST!!

A1

De A1, tja wat moet je daar van zeggen, het viel mee en tegen, we deden het vaak niet slecht maar eindigen ongelukkig even vaak aan de verkeerde kant van de score. Vier wedstrijden voor het eind van de kompetitie leek de situatie hopeloos. Maar toen….. Achteraf moeten we gelukkig zijn met het uistel op verzoek van en tegen Rohda A1. Zo kwamen we met twee ontmoetingen tegen de duidelijk zwakste in de afdeling plotseling weer in zicht van die fatale degradatie streep. Het gelijke spel tegen Weidevogels leek na een zinderende slotfase niet voldoende voor lijfsbehoud. Tot die laatste wedstrijd waarin ook, nota bene in hun kampioenswedstrijd, Achilles A1 maar net een gelijkspel tegen onze junioren konden behalen. Zes punten uit de laatste 4 wedstrijden zorgden er wel voor dat we ook volgend seizoen met deze talentvolle jeugdige groep verder kunnen.

A2 COMBINATIE BW-DKV/Victoria

Het combinatie team met DKV/Victoria had het lastig. Allemaal nieuwe spelers die duidelijk aan elkaar moesten wennen. Toch werd er elke week met veel plezier en inzet gespeeld en uiteindelijk kwamen ook de resultaten door drie maal te winnen. Dank gaat hier uit naar de B heren van Blauw-Wit die zonder uitzondering elke week bereid waren om naast het spelen in hun eigen team ook in de Blauw-Wit/DKV/Victoria A2 hun kunsten te vertonen. Grote klasse!

B1

De B1 ging als een speer totdat men Furore B1 tegen kwam. Deze tegenstander was duidelijk de sterkste in de afdelingen en ging met overmacht met de titel aan de haal al had de uitslag in beide wedstrijden eigenlijk wel eens beter kunnen uitvallen dan een nederlaag. Prima gedaan, het geeft hoop voor de toekomst.

B2

De B2 deed het eigenlijk nog beter, Hier verloor men twee maal van de uiteindelijke kampioen Helios B1, wellicht had er meer ingezeten want aan het eind was het verschil, ook omdat wij tegen Stormvogels in de fout gingen drie punten. Prima gedaan maar vooral ook veel gescoord nu nog een deksel in de verdediging op de korf en wie weet….

C1

De C1, een ploeg met ambitie en dat stralen ze ook uit. Prima veldspel maar te weinig doelpunten en daardoor wedstrijdpunten. Vooral verdedigend liet men nog wel eens een steekje vallen maar daar is aan te werken. Het team is homogeen met een prima staf en begeleiding en daardoor ook een fanatieke en trouwe groep supporters. Ondanks de lage plaats op de ranglijst moeten we hier spreken van een goed seizoen over een team waar wel degelijk toekomst in zit.

C2

De C2, we hadden echt op een kampioensschap gerekend, wat deden ze het goed. Maar eerlijk is eerlijk Kios was hier de sterkste. Al hoewel de sterkste thuis brachten we toch maar mooi hun enige nederlaag toe.

Uiteindelijk zat het verschil dus in de gelijke spelen tegen SDO en ZKV. Jammer een goed seizoen maar er zat wellicht meer in.

D1

De D’tjes, wisselend de D1 wellicht wat te hoog ingedeeld. BEP D1 en Fiducia D1 waren buitenaards en werden dan ook samen kampioen met 22 punten. De 8 punten van onze D1 waren verdiend en terecht meer zat er niet in. Al was aan het eind van het seizoen duidelijk zichtbaar dat het team, en dus de spelers, gegroeid waren.

D2

Die verbetering tijdens het seizoen zag je ook bij onze D2, men zat in een afdeling met sterke tegenstanders van spelers die al een jaartje op dat niveau speelden terwijl de onzen nog aan het spelen met z, n achten moesten wennen. Uiteindelijk werden de punten toch nog binnen gesleept en verdiend moeten we zeggen.

Nooit opgeven altijd doorgaan en vooral, en dat valt bij alle jeugdploegen op, het enorme plezier op de trainingsavonden. Ook een compliment voor de trainers dus, ook al zijn die soms moeilijk te krijgen.

D3

De D3 was de positieve verrassing van het seizoen. Net geen kampioen, jammer. Maar is dat belangrijk als je zo, n geweldige prestatie hebt neergezet. Slecht twee punten achter de nummer 1 en geweldige wedstrijden gespeeld. We hebben van jullie plezier en fanatisme genoten. Goed gedaan!

E1

De E1, misschien wat overschat? Indeling in de eerste klasse was te hoog gegrepen. De tegenstanders waren beter en duidelijk sterker. Dat ene punt werd dan ook als een overwinning gevierd. Ook hier was duidelijk dat men ondanks de nederlagen plezier bleef houden en beter ging korfballen. Dat alles maakt dat we er in de veld voorjaarscompetitie in geloven! Hier staat een team dat kan winnen en ook zal gaan winnen maar vooral goed kan gaan korfballen.

E2 en E3

De E2 en E3 allemaal nieuwe kinderen met aanvulling van de F’jes van vorig seizoen. Opeens niet meer alles mogen schieten en echt mogen gaan verdedigen. Dat kost enige aanpassing toch ging het erg goed, Zowel de E2 als de E3 haalde hun punten binnen en bleken goed op schot. Als je de teams vergelijkt met de overige teams dan scoorden de Blauw-Wit ploegen meer dan de rest en dat betekend dat het allemaal wel goed zit. Goede training en trainers een puike begeleiding en veel talentvolle spelers. Dat moet op het veld allemaal goed komen. Prima gedaan E, tjes!

F1

Onze starters hadden het aan het begin van de competitie lastig de F1 deed elke wedstrijd lang mee maar kwam aan het eind wat te kort. Concentratie? Natuurlijk was Badhoevedorp, met dispensatie spelers te sterk en werd verdiend kampioen. Maar Blauw-Wit deed het aan het eind geweldig en won verdiend vier wedstrijden. Geweldig goed gedaan door onze jongste spelertjes.

Conclusie

Al met al heeft Blauw-Wit een geweldig seizoen gedraaid. Waarvoor een compliment aan alle spelers, trainers, begeleiders en commissies.

Nu evalueren en daar waar nodig aanpassen, we gaan het volgend zaalseizoen nog beter doen.!!!

Succes op het veld!

Namens het gehele bestuur

Hans Fontijn