Update coronamaatregelen: binnensportlocaties dicht

Tijdens de persconferentie van maandag 14 december heeft het kabinet nieuwe maatregelen afgekondigd in de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus. Met ingang van 15 december gaan alle binnensportlocaties dicht en mag er alleen nog buiten worden gesport. Voor volwassenen geldt dat zij buiten met maximaal twee personen op anderhalve meter afstand mogen sporten. Kinderen onder de achttien mogen buiten in teamverband sporten.

Het nieuwe sportprotocol en de geactualiseerde KNKV-lijst met veel gestelde vragen en antwoorden verschijnen zo spoedig mogelijk op KNKV.nl/faqcorona. Wij zullen ons protocol hier ook weer op aanpassen.

De maatregelen gelden van dinsdag 15 december t/m 19 januari. Op 12 januari komt het kabinet met informatie over de periode na 19 januari.

Verder heeft het kabinet via Rijksoverheid.nl kenbaar gemaakt dat er een uitzondering blijft gelden voor topsportcompetities. Over wat dit betekent voor een eventuele start van de Korfbal League volgt ook later meer informatie. Het KNKV is hierover in overleg met de Korfbal Leagueverenigingen.

Tennis

Wat betekent dit voor tennis bij Blauw-Wit?

  • Volwassenen vanaf 18 jaar mogen tennis spelen met 2 personen. Dus geen dubbels.
  • Voor trainingen geldt maximaal 2 volwassenen op een baan buiten (exclusief trainer).
  • Jeugd t/m 17 jaar mag wel spelen en trainen in groepsverband.
  • Op maandag, dinsdag en woensdagavond zijn de banen exclusief voor lesgebruik (behalve in de kerstvakantieweek). De bestaande reserveringen worden geannuleerd.
  • Publiek is niet toegestaan.
  • De sportkantine, kleedkamers en douches blijven dicht.