GTM-PHWNZZLK

Versoepeling maatregelen per 1 juli

Met ingang van 1 juli zijn de maatregelen in de strijd tegen het coronavirus verder versoepeld. Dat is goed nieuws voor onze club want daardoor ontstaat er letterlijk en figuurlijk weer meer speelruimte voor onze sporters.

De Rijksoverheid heeft aangegeven dat we van een ‘intelligente lockdown’ naar ‘ruimte met regels’ gaan, met algemene regels voor binnen en buiten. Die blijven nodig, want het coronavirus is zeker niet verdwenen.

Het NOC*NSF heeft een algemeen sportprotocol opgesteld dat vanaf 1 juli ook bij Blauw-Wit als richtlijn gehanteerd wordt. Het vorige sportprotocol komt daarmee te vervallen.

De volgende basisregels zijn nog steeds van kracht:

  • heb je klachten: blijf thuis en laat je zo snel mogelijk testen;
  • ben je 18 jaar en ouder: houd 1,5 meter afstand van anderen;
  • was vaak je handen;
  • vermijd drukke plekken en reis zoveel mogelijk buiten de spits.

De regel is dat iedereen 1,5 meter afstand houdt. Maar voor de sportsector is een uitzondering gemaakt om in de sport en spelsituaties waar dit niet mogelijk is de 1,5 meter afstand tijdelijk/zo kort mogelijk los te laten. 

Met het protocol wil het NOC alle uitvoerende partijen in de sportsector richting geven hoe te handelen, uitgaande van de basisregels van de Rijksoverheid en binnen de hygiënerichtlijnen van het RIVM.