VISIT. – Column Jaap Lenstra

Om maar meteen met de deur in huis te vallen ; mijn gezelschap heeft de ballen verstand van korfbal. “t Is dat ik ze heb kunnen overtuigen dat er lekkere meiden en macho boys komen, anders had BW niet het genoegen gekend mijn Haagse gabbers te leren kennen.

Dennis valt op lekkere blonde wijven,  Robbie is de stille, wat in zichzelf gekeerde intellectueel en Mike de breedgeschouderde sportschool boy.

Dennis is een volbloedpatsertje. Piekfijn in de kleertjes , wijffie in het bont. Het gaat hem zuiver om het vrouwelijk schoon. Verstand van korfbal hèt –ie niet. “Joh, ik weet alles wat je over korfbal mot wete. Ik weet dat een dromedaris één bult hep, een kameel en een Baywatchstuk twee en een korfbalteam hep acht”. “En zij – hij wijst op zijn wijffie, dat van huis uit Jacqueline blijkt te heten – zij weet helemaal niks. Die dach in het begin nog dat een korfbalveld een bed was”.

Robbie is een kantoorpik op één of ander ministerie. Heeft een mooi en lekker vrouwtje, maar gedraagt zich als vrijgezel. Zijn lijfspreuk: “de één gaat naar het café, de ander naar de hoeren en ik pik zo af en toe een  chickie”. Vergeleken met hen zijn wij lompe wezentjes. En dat pikken ach; ik blijk er aanleg voor te hebben hep ik gemerkt.

Mike is een boy met een zwakte; gokken. “Van het geld dat ik de afgelopen jaren naar de renbaan  hep gebrach, zou je een bungalowtje kenne kopen”. Of ik daar spijt van hep? Welnee!  Ik hep een huissie. Wat mot ik er in godsnaam met twee. Het is een joke die hij vaker verteld.

We zoeken een plaatsje op de tribune. Ik heb VIP-kaartjes versierd en we zitten tussen de korfbalsnobs. De teams komen op en worden voorgesteld. Dennis, het patsertje, kan zijn ogen niet afhouden van een heerlijk blond stuk, siliconen borsten, prachtig figuur en geweldig mooie lange benen.

Robbie en Mike blikken in dezelfde richting. Sportschool Mike opent:” Zeg Japie waar komt ‘t meissie vandaan?” Ik moet hem het antwoord schuldig blijven. Robbie, de intellectueel, “ze het bruine ogen en is een echt pikkertje”. Dennis heeft geen aandacht voor zijn wijffie. Ik hep effe geen tijd. Jacqie ken de boys bekijke . Ik mot dat blonde stuk leren kenne” Ik vertel de boys dat het stuk Pamela heet en met het Nederlands korfbaltheater op funtrip gaat naar China. De wedstrijd is aan mijn gezelschap geheel voorbij gegaan. Hun dierlijk enthousiasme was zo groot dat voor hen een korfbalwedstrijd gelijk staat aan een nightclub visit. De after party was een perfect slot.

Jaap.