Voorlopige teamindelingen jeugd seizoen 2021-2022

De mini-competitie van juni in de voorlopige teams zit er zo goed als op. Er zijn afgelopen seizoen nieuwe kinderen bijgekomen en dat is natuurlijk hartstikke leuk. 

Wij zijn de afgelopen tijd druk bezig geweest de teams voor volgend seizoen samen te stellen. Deze teamindeling is een voorlopige indeling voor de eerste helft van het veldseizoen. De eerste helft van het volgende veldseizoen gebruiken we om kritisch naar de teamindeling te kijken en eventueel wijzigingen door te voeren als wij vinden dat dat nodig is.

Een teamindeling maken is ongeveer de lastigste taak die de jeugdcommissie jaarlijks moet uitvoeren. Er zijn kinderen die op basis van hun leeftijd naar een andere categorie moeten, er zijn afgelopen seizoen nieuwe kinderen bijgekomen en er zijn kinderen gestopt met spelen. Het algemene uitgangspunt bij het samenstellen van de teams is om spelers met eenzelfde korfbalniveau bij elkaar in een team te plaatsen. Normaliter delen we de teams in op basis van overleg tussen jeugdcommissie en trainers. Hierbij wordt besproken hoe een kind functioneert en hoe het zich ontwikkelt qua korfbal en in het team. Tevens wordt gebruik gemaakt van de indrukken die worden opgedaan gedurende het seizoen van de verschillende spelers.

Gezien de huidige situatie, waarin wij dit seizoen bijna geen competitiewedstrijden gespeeld hebben, is er dit jaar gekeken naar trainingsopkomst, trainingsinzet, de onderlinge en juni-wedstrijden die gespeeld zijn.

Bij de indelingen wordt input gevraagd van de trainers/coaches, omdat zij goed inzicht hebben in de kwaliteiten van iedere speler/speelster. Ook wordt er rekening mee gehouden dat iedereen kan blijven korfballen en er dus voldoende spelers in een team staan. Omdat korfbal een gemengde teamsport is, willen we bij voorkeur al vanaf jonge leeftijd meisjes en jongens samen in een team laten spelen. Daarnaast hebben we te maken met regels die door het KNKV worden gesteld. Die regels betreffen dan vooral de leeftijdsgrenzen; elke categorie is aan een maximale en gemiddelde leeftijdgebonden.

In de hogere teams delen we de teams zoveel mogelijk in op sterkte. Dat betekent dat daar het talent of de potentie van een speler van doorslaggevende betekenis is. In sommige gevallen kiezen we voor de potentie; dat betekent dat een jonger kind dat nu misschien nog minder is, maar in het afgelopen seizoen een grote groei heeft doorgemaakt en veel leervermogen heeft in het hogere team verkozen is. In de overige teams selecteren we wel op korfbalniveau, maar spelen vriendschappen of sociale cohesie van een team een rol.

Zoals al aangegeven wordt er ook bij trainingen gekeken, trainingsinzet in alle aspecten speelt een rol; doe je je best, probeer je ook daadwerkelijk te doen wat de trainers je zeggen en ben je leergierig? Of ben je aan het donderjagen, zit je anderen dwars of zit je het merendeel van de training langs de kant? We maken hierbij altijd een afweging tussen korfbalkwaliteit en het effect van gedrag.

Wij vertrouwen erop dat wij u/jullie op deze manier tijdig hebben meegenomen in de werkwijze en procedure voor aankomend seizoen.

Wij zijn in ieder geval erg blij dat we komend seizoen naast een A1 ook een A2 team hebben, 1 B-team, 2 C-teams, 2 D-teams, 3 E-teams en een F-groep die aan de competitie kunnen beginnen.

Via onderstaande link is de samenstelling van de jeugdploegen A t/m F voor de eerste helft van het veldseizoen te zien.

voorlopige-teamindelingen-seizoen-2021-2022-dd-18-8-21

We realiseren ons dat er altijd teleurgestelde spelers en ouders zullen zijn. Ons advies is dan ook om de indeling eerst even op je in te laten werken, voor je een reactie geeft. De JC is van mening dat de teamindeling weloverwogen is gemaakt, maar het kan toch gebeuren dat er behoefte is om te reageren op de teamindeling. U kunt alleen reageren op de indeling van uw eigen kind en wij vragen u per e-mail (jeugdcommissie@akcblauwwit.nl) kort aan te geven waar u over wil praten.

Trainers

De bezetting van trainers en coaches vordert, maar momenteel is nog niet ieder team voorzien van een trainer. We kunnen nog een aantal trainers/coaches gebruiken.

Dus als het je leuk lijkt om een team te trainen, schroom niet en meld je bij de jeugdcommissie en wacht niet tot je gevraagd wordt!

Trainingstijden

De trainingstijden staan vermeldt bij de teamindelingen (nb: de dag/tijds indeling is mede afhankelijk van de ruimte die we straks in het zaalseizoen hebben!). We starten weer met trainen in de week van 23 augustus!