Voorlopige teamindelingen Jeugd seizoen 2022-2023

Wij zijn de afgelopen tijd druk bezig geweest de teams voor volgend seizoen samen te stellen. Deze teamindeling is een voorlopige indeling voor de eerste helft van het veldseizoen voor het komende seizoen. Deze eerste helft van het volgende veldseizoen gebruiken we om kritisch naar de teamindeling te kijken en eventueel wijzigingen door te voeren als wij vinden dat dat nodig is.

Een teamindeling maken is ongeveer de lastigste taak die de jeugdcommissie jaarlijks moet uitvoeren. Er zijn kinderen die op basis van hun leeftijd naar een andere categorie moeten, er zijn afgelopen seizoen nieuwe kinderen bijgekomen en helaas zijn er ook kinderen gestopt met spelen. Het algemene uitgangspunt bij het samenstellen van de teams is om spelers met eenzelfde korfbalniveau bij elkaar in een team te plaatsen. 

Bij de indelingen wordt input gevraagd van de trainers/coaches en tevens wordt er rekening mee gehouden dat iedereen kan blijven korfballen en er dus voldoende spelers in een team staan. Omdat korfbal een gemengde teamsport is, willen we bij voorkeur al vanaf jonge leeftijd meisjes en jongens samen in een team laten spelen. Daarnaast hebben we te maken met regels die door het KNKV worden gesteld. Die regels betreffen dan vooral de leeftijdsgrenzen; elke categorie is aan een maximale en gemiddelde leeftijdgebonden.

In de hogere teams delen we de teams zoveel mogelijk in op sterkte. In de overige teams selecteren we wel op korfbalniveau, maar spelen vriendschappen of sociale cohesie van een team een rol. Voor de start van het zaalseizoen zal een evaluatie plaatsvinden van de teamindeling. Het is dus mogelijk dat er wijzigingen in de teamindeling plaatsvinden bij de overgang van het veld naar de zaal.

Wij zijn in ieder geval erg blij dat we komend seizoen met 1 A-team, 2 B-teams, 2 C-teams, 2 D-teams en 3 E-teams aan de competitie kunnen beginnen en gaan starten met een trainingsgroep F.

Via onderstaande link is de samenstelling van de jeugdploegen voor de eerste helft van het veldseizoen te zien.

Voorlopige indeling

voorlopige-indeling-teams-2022-2023

Wij vertrouwen erop dat wij u/jullie op deze manier tijdig hebben meegenomen in de werkwijze en procedure voor aankomend seizoen. Wij realiseren ons dat er altijd teleurgestelde spelers en ouders zullen zijn. Ons advies is dan ook om de indeling eerst even op je in te laten werken, voor je een reactie geeft. De JC is van mening dat de teamindeling weloverwogen is gemaakt, maar het kan toch gebeuren dat er behoefte is om te reageren op de teamindeling. U kunt alleen reageren op de indeling van uw eigen kind en wij vragen u per e-mail (jeugdcommissie@akcblauwwit.nl) kort aan te geven waar u over wil praten.