We gaan aan de oliebollen

20-12-2015

De zaalcompetitie is na een lange pauze eindelijk op gang en we kunnen alweer op onze lauweren rusten vanwege het kerstreces. De vraag is of we onze sporters op deze manier tevreden houden en met veel moeite aangetrokken supporters binnen boord kunnen houden.

Even in jullie geheugen. We begonnen allemaal op 30 augustus met de veldcompetitie, waar onze selectie na vijf wedstrijden al klaar was. Zij konden de zaal in. De overige teams speelden er zes of zeven en waren klaar op 11 oktober. Hierna de competitiepauze naar de zaal, drie weken waarin iedereen zich terdege kon voorbereiden op de zaal. Behalve onze selectie die mochten zes weken werken aan de competitievoorbereiding, zij begonnen pas op 27 november aan de Korfbal League. Dit weekend spelen we allemaal de laatste competitieronde van dit jaar om pas weer op zaterdag 9 januari de run naar de kampioensbloemen te hervatten (m.u.v. de C2 op 2 januari).

Enorm lange pauzes dus tijdens dit zaalseizoen. Dat zal allemaal wel een reden hebben, maar de echte korfbalfan is nog niet echt aan zijn trekken gekomen. Dat gaat na de jaarwisseling veranderen; geen interlands en geen vakanties, we gaan aan een stuk door tot het einde.

Tijd om nu, met weliswaar nog een ronde te gaan, de zaalbalans op te gaan maken.

Blauw-Wit 1 en 2 doen het redelijk tot goed. We zijn nog in de race voor in ieder geval plaats vier, wat daarna gebeurt, is zoals altijd een open strijd. Blauw-Wit 3verloor zijn eerste wedstrijd, maar dat was de enige verliespartij. Wederom in de strijd voor promotie.

Tja Blauw-Wit 4 wat moet je er van zeggen, alles gewonnen, maar dat doet AW.DTV na het verlies tegen vier ook. Spanning tot het einde, maar de champagne staat al klaar.  Blauw-Wit 5 doet het goed, maar eindigt steeds aan de verkeerde kant van de score. Ze zullen ongetwijfeld nog stijgen op de ranglijst. Blauw-Wit 6 en Blauw-Wit 7 gaan voor de kampioensbloemen. Al heeft zes daar wel een wraakactie voor nodig om een verkochte, en dus verloren, partij goed te maken. Zeven is nog ongeslagen en wint alles eigenlijk vrij eenvoudig, waakt voor onderschatting.

Blauw-Wit A1 en A2 doen het naar behoren. Er zit meer in en dat zal er na de kerstbroden ook wel uit gaan komen. Belangrijk is hier de homogeniteit en ploegsfeer te behouden.

Blauw-Wit B1 en B2 staan beiden bovenaan en doen het voortreffelijk. Je ziet de ploegen met de week vooruitgaan.

De C teams hebben het best lastig, veel kinderen spelen dit seizoen voor het eerst in de C en voor het eerst op een hogere korf. Maar ook hier zit wel duidelijk vooruitgang in beide teams. Belangrijk is dat er geloof is in een goed resultaat en dat stralen de teams, begeleiders en aanhang ook elke week uit. Ga zo door!

Blauw-Wit D1, D2 en D3 draaien mee in de middenmoot en de D3 zelfs bovenin de ranglijsten. Een goede prestatie van alle spelers, die vrijwel allemaal voor het eerst in een achttal spelen. En dat tegen ploegen die al een jaartje gewend zijn aan dit niveau.

Blauw-Wit E1, E2 en E3 hebben het moeilijk, maar hun enthousiasme op de training en in het veld maken veel goed. Hierdoor wordt het geloof in goede resultaten behouden.

Dan onze F’jes heel veel beginnende korfballertjes, die soms hun allereerste wedstrijd in de competitie hebben gespeeld. Ook hier heel veel enthousiasme en warmte bij alle betrokkenen.

En dan de kangoeroes: kom gewoon eens kijken op woensdagmiddag vanaf 16.30 uur. Elke week een grote groep met enthousiaste kinderen die onder leiding van Priscilla spelenderwijs met korfbal in aanraking komen.

De feestdagen naderen, de koelkast is bij velen goedgevuld, overdadig gevuld vaak. Denk de komende weke eens aan wat clubleden, waarvan je zeker weet dat ze die warmte op die avond moeten missen. Misschien is er dan nog ergens een plekje aan de eettafel vrij?

Op vrijdag 1 januari vindtde Nieuwjaarsreceptie van 15.00 uur – 17.00 uur plaats in onze kantine. Een bijzondere receptie, want het is het begin van ons 100ste levensjaar.

In 2016 bestaat Blauw-Wit 100 jaar en het zal me een feestjaar worden. Zijn we dan de oudste in Amsterdam? Nee bij lange na niet zelfs. In bijgevoegd document, als voorproefje op ongetwijfeld veel historie de komende maanden, een kleine opsomming waarbij de ouderen onder ons ongetwijfeld vele oh’s en o ja’s zullen laten horen.

Wij wensen iedereen fijne feestdagen en een goed begin van 2016

Namens het bestuur van AKC Blauw-Wit

Hans Fontijn

Voorzitter

historieamsterdamseverenigingen.pdf

PS. Mocht u een aanvulling hebben op de Amsterdamse clubhistorie zoek contact C.fontijn3@chello.nl