We gaan voor goud!

24-11-2016

De finale spelen in Ziggo Dome is de droom van iedere korfballer in Nederland. De selectie van AKC Blauw-Wit heeft de laatste jaren steeds om plek 3/4 gespeeld, eerst in Ahoy en vorig jaar voor het eerst in Ziggo Dome. Komend KL-seizoen gaan we wederom voor de finale: a) als kroon op ons 100-jarig bestaan en b) omdat de strijd om plek 3/4 niet meer zal plaatsvinden!

De wedstrijd om de derde plaats staat, zoals voorzitter Rob Meijer tijdens de openingshandeling van het seizoen in Sassenheim al aanhaalde, dit seizoen niet meer op het programma tijdens de ontknoping van de Korfbal League. “Ziggo Dome 2017 moet een podium zijn voor winnaars”, legt KNKV-directeur Kees Rodenburg die beslissing uit.

De kritiek op de strijd om het brons was er al een aantal jaren. In 2006/2007 was Nic./Alfa-college als eerste winnaar nog heel gelukkig met winst van het brons, maar daarna was het duel om de derde plaats meer dan eens mosterd na de maaltijd voor twee teams die de finale waren misgelopen en zich nog een keer opladen voor een spektakelstuk lastig vonden. “De behoefte aan een wedstrijd om de derde plaats is er niet bij het publiek”, blijkt volgens Rodenburg uit onderzoek onder de achterban. Uiteraard was het KNKV al geruime tijd bekend met de kritische geluiden in het verleden, maar nu is er ook data om dat te ondersteunen. “Er komen geen grote aantallen toeschouwers op de wedstrijd  om brons. Misschien een keer als een team zich plaatst dat er nog nooit gestaan heeft, maar doorgaans brengen de twee teams die de wedstrijd spelen niet heel veel supporters mee.

Wel is er grote steun voor de juniorenfinale.” “We hebben gekeken naar wat de 12.000 korfbalfans die de finaledag bezoeken belangrijk vinden. Die mensen zijn duidelijk en ik kan dat volledig begrijpen. Ziggo Dome 2017 moet een podium zijn voor winnaars. De kampioen van de Korfbal League en een voorwedstrijd met daarin het jonge, aanstormende talent, de finale van de A-junioren.”

Door: Redactie Korfbal.nl