We mogen weer!

De Rijksoverheid heeft gisteren bekendgemaakt dat de coronamaatregelen verder versoepeld worden. Nadat er al anderhalve week volop getraind kon worden, is vanaf woensdag 26 januari het spelen van competitiewedstrijden met publiek ook weer mogelijk. Wel is voor spelers en toeschouwers van achttien jaar en ouder het coronatoegangsbewijs verplicht.

Vanochtend is bekend geworden dat trainingen/wedstrijden na 22.00 uur afgelopen mogen zijn. Publiek dient de accommodatie wel om 22.00 uur verlaten te hebben en ook kantines kennen deze eindtijd.

Top- en wedstrijdkorfbal

Voor het top- en wedstrijdkorfbal (uitgezonderd de (reserve) Korfbal League) wordt een nieuwe indeling gemaakt zoals vorige week al aangekondigd in dit bericht. Deze competities starten in het weekend van 5 en 6 februari. Vanuit het KNKC worden zo snel mogelijk de nieuwe poule-indelingen gepubliceerd, gevolgd door het nieuwe wedstrijdprogramma, hoe om te gaan met eventuele coronabesmettingen en de aangepaste promotie/degradatieregeling.

Breedtekorfbal

Binnen het breedtekorfbal worden de wedstrijden vanaf woensdag 26 januari gespeeld, zoals ze in het programma gepland staan.

Publiek

Tussen 05.00 uur en 22.00 uur mag er publiek aanwezig zijn bij amateursport (wedstrijden en trainingen), professionele sportwedstrijden en topcompetities.

Het publiek houdt zich aan de volgende regels:

  • Mensen van 18 jaar en ouder laten een coronatoegangsbewijs zien bij binnenkomst.
  • Het publiek heeft een vaste plek op 1,5 meter afstand van elkaar;
  • Mondkapje verplicht bij verplaatsing binnen.

Hoeveel supporters we kunnen ontvangen bij de Korfbal League wedstrijden en hoe mensen zich daarvoor kunnen aanmelden wordt binnenkort bekend gemaakt.

Kantine

In de horeca van de sportaccommodaties gelden de algemene horecaregels, waaronder de verplichting van een coronatoegangsbewijs vanaf 18 jaar, verplichte zitplaatsen, anderhalve meter afstand en een mondkapje bij verplaatsing.

De kantine is open tot 22.00 uur. Afhalen van eten en drinken is mogelijk zonder coronatoegangsbewijs.

Foto: Theo Aurik