Wedstrijdverslag Blauw-Wit 1 – PKC 1

De wedstrijd start zo, de spelers zijn druk met het voorbereiden voor de wedstrijd, Blauw-Wit live is bezig met de voorbeschouwing en iedereen wacht in spanning af. De vorige keer dat AKC Blauw-Wit PKC trof in Papendrecht werd er verloren, dus de Amsterdammers zijn hier om revanche te nemen. Net als bij de wedstrijd van het tweede team zitten links van mij de spelers van Blauw-Wit 2. Over een minuutje start de wedstrijd, de laatste besprekingen worden gedaan. Na een luid opbeurend geklap van beide selecties gaan we starten. Vanaf minuut één proef je de rivaliteit en wedstrijdspanning.

Het fluitsignaal klinkt, we gaan beginnen! Na het eerste balverlies aan de aanvallende kant van Blauw-Wit gaat de bal naar het andere vak, en ligt na twintig seconden de 1-0 al in het mandje, geproduceerd door van Houwelingen. Na een aantal goals over en weer volgt er een vrije bal voor PKC, de bal wordt gespeeld, maar moet overnieuw genomen worden wegens de onderlinge afstand. De tweede inzet resulteerde gelukkig niet in een goal, daardoor bleef de stand op 3-3 staan. Blauw-Wit vecht telkens weer terug van een tegengoal, en de wedstrijd gaat enorm gelijk op. Naast mij hoor ik de selectie van Blauw-Wit 2 het team aanmoedigen.

De wedstrijd is erg fysiek, en er is af en toe wat commentaar op de wedstrijdleiding. Ook naast mij hoor ik de spelers naar de scheids roepen. Naast de goals zien we hele mooie dubbels, Jonker en van Wijngaarden combineren aan de kant van PKC geweldig en pakken ook veel rebounds. De schoonmaakdienst veelvuldig aanwezig, door het fysieke geweld eindigen veel spelers op de vloer.

Met nog zes minuten te spelen gaat het in de eerste helft erg gelijk op. Op dit moment was de stand slechts 6-7 voor de ploeg uit Papendrecht. Gezien de heenwedstrijd is dit een prima score. Op het scorebord voor Blauw-Wit staan momenteel: Jansen, van de Reep, Vissers en Stavenuiter. De Amsterdammers zijn thuis altijd sterk, en omdat ze zo verrassend uit de hoek kunnen komen zijn het de angstgegners voor menig Korfbal League team. De

7-7 wordt gemaakt door van de Reep, en daarna knalt van der Steen er nog even twee in, wat een lekker gevoel moet dat voor Randell zijn. Stavenuiter speelt de hele wedstrijd al sterk, en al helemaal in aanvallend opzicht. Na wat mooie acties beloond hij zichzelf wederom en maakt hij het tiende doelpunt voor Blauw-Wit. van Houwelingen scoort de 10-8, en om met wat extra motivatie de rust in te gaan mikt Vissers nog de 11-8 in de korf. De Amsterdammers hebben in het laatste deel van het duel de overhand, dit moet de ploeg van van der Laan een boost geven voor de tweede helft.

Na anderhalve minuut gespeeld te hebben in de tweede helft krijgt PKC een strafworp mee, Julie Caluwe benut deze kans en zet gelijk de stand om in 11-9. Ook de tweede helft start erg fysiek. Momo Stavenuiter krijgt een strafworp mee, maar mist deze. Omdat het spel zo fysiek is worden er vrij vlot achter elkaar twee strafworpen gegeven, aan de kant van PKC maakt Richard Kunst gebruik van deze kans en legt de 11-10 er in. Kort daarna krijgt Fleur Blötevogel een strafworp en ook met succes, 12-10. Huibers heeft wat commentaar op de scheids, deze tolereert dat niet langer meer en geeft Jeffrey de groene kaart, dat betekent vijf minuten zitten.

Ook nu gaat de wedstrijd op en neer, helaas knalt PKC er weer twee goals in waardoor beide ploegen op 12 doelpunten staan. Zuijdwegt en Kunst maken er nog twee bij voor de ploeg uit Papendrecht, 12-14 staat Blauw-Wit nu achter. Vissers krijgt een vrije bal en speelt de vrije Wiegerink aan, een schot zonder druk van een verdediger mist het doel. Beide partijen zijn niet vies van een duwtje en de spanning begint meer en meer op te lopen. In een duel met Jonker valt Stavenuiter op de grond, het lijkt erop dat hij tegen de paal is geknald met zijn linkerarm/schouder. Na wat voelen en zwaaien met de arm lijkt het weer te gaan en Momo speelt gewoon door.

Om er nog een gelijkspel uit te kunnen halen moeten de Amsterdammers twee goals maken, PKC heeft meer het overwicht, en je merkt aan alles dat het een lastige situatie is. Wederom scoort Vissers, ditmaal de aansluitingstreffer. Na wat duels en irritatie hebben Olav van Wijngaarden en Kenny Lauf een woordenwisseling. van Wijngaarden is niet blij met het spel van Lauf, maar Kenny lijkt zich er niets van aan te trekken en ook Momo laat horen dat Kenny zich niet druk moet maken.

Vissers mist een vrije bal, Kunst onderschept en PKC is direct dreigend in de tegenaanval. Uit deze tegenstoot weet van der Werff te scoren en wordt de stand 13-15. Met nog vier en een half minuut op de klok valt de bal uit een rebound naar de middellijn, Jessica Jansen en Olav van Wijngaarden willen allebei vol voor de bal gaan. In deze actie haalt van Wijngaarden de dame van Blauw-Wit onderuit en Blauw-Wit krijgt een strafworp mee. Stavenuiter krijgt de bal in de handen maar mist de strafworp! PKC scoort uit een mooie aanval de 13-16 en de marge is nu drie goals. PKC domineert en als Zuijdwegt er nog een balletje in knalt zitten we op 13-17. Vissers maakt de 14-17 en van der Steen legt de 15-17 ook nog in het mandje. Kan het dan nog voor de Amsterdammers? van de Reep is het nog niet zat en knalt van afstand nog de aansluitingstreffer erin. Helaas heeft deze goal niet kunnen leiden tot een beter resultaat. Net voor het ingaan van de laatste minuut scoort Hintzbergen de 16-18, en dat is dan ook de einduitslag.

Het was een bijzonder spannende wedstrijd, aanzienlijk spannender dan de heenwedstrijd in Papendrecht. De spelers van Blauw-Wit mogen trots zijn op dit resultaat tegen een hele sterke ploeg. Laten we hopen dat ze deze vechtlust meenemen naar volgende week, daar wacht LDODK/Rinsma Modeplein in Gorredijk te Friesland.

Verslag door Jarno de Jongh